В Испания продължава скандала с фалшиви дипломи на политици. Здравният

...
В Испания продължава скандала с фалшиви дипломи на политици. Здравният
Коментари Харесай

Испанският здравен министър подаде оставка

В Испания продължава абсурда с подправени дипломи на политици. Здравният министър Кармен Монтон подаде оставка поради скандал с висшето й обучение. През пролетта, политици от опозицонната към този момент Народна партия бяха забъркани в абсурда с плагиатство на дипломни работи.


Кармен Монтон - на 42 години. От четири месеца тя оглавяваше Здравното министерство на Испания. Преди дни обаче испански медии оповестиха, че Монтон изобщо не е била изрядна студентка. Следвала e медицина. Според изказванията, тя е получавала оценки без да е посещавала лекции. Монтон е с магистърска степен от мадридския университет Крал Хуан Карлос, само че съгласно проверяващите публицисти евентуално дипломната й работа е плагиатство.

Монтон отхвърли тези изказвания, само че съобщи, че подава оставка, с цел да не злепоставя кабинета.


Това е втората оставка в държавното управление, което ръководи от 4 месеца. Министърът на културата напусна кабинета поради изказвания, че преди десетина години е укривал налози.

През пролетта абсурдът с дипломните работи разклати ръководещата тогава Народна партия. Смятаната за правоприемник на Мариано Рахой - Кристина Сифуентес беше уличена в плагиатство. Тя отхвърли обвиняванията, само че разгласи, че се отхвърля от магистърската си степен.

Разкритията доближиха и заместник-председателя на Народната партия. Пабло Касадо самичък призна, че е получил заверки по някои предмети, без въобще да е стъпвал на лекции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР