В Испания отново счупиха рекорда в системата за донорство и

...
В Испания отново счупиха рекорда в системата за донорство и
Коментари Харесай

Рекорд в Испания: 19 донора на органи и 38 трансплантации за един ден

В Испания още веднъж счупиха върха в системата за донорство и трансплантация на органи като за по-малко от 24 часа от общо 19 доноро, един от които от интернационално съдействие, реализираха 38 трансплантации, оповестява 20 minutos.

Благодарение на солидарността на фамилиите на 19 умряли, бяха осъществени 38 трансплантации: 23 бъбречни, 10 чернодробни, две на бял дроб, две сърдечни (едната от тях на дете) и една комбинирана трансплантация на панкреас-бъбрек.

Две от трансплантациите (един черен дроб и едно сърце) са осъществени в обстановка на „ неотложност “, а при бъбречните трансплантации двама от пациентите са били включени в програмата за достъп до хиперимунизиран трансплантат (PATHI).

В другите интервенции са взели участие 27 лечебни заведения от 13 самостоятелни области (Андалусия, Арагон, Балеарски острови, Канарски острови, Кантабрия, Каталония, Кастилия и Леон, Валенсия, Естремадура, Галисия, Мадрид, Мурсия и Страната на Баските) и френска болница.

За да се извършат тези трансплантации, Националната организация по трансплантации (ОНТ) реализира съдействие сред разнообразни обществени и частни организации, както и незабавни служби и гражданска отбрана на участващите области.

В допълнение, осем полета бяха мобилизирани за напредване на органите, пет от тях частни полети и три търговски с присъединяване на дванадесет летища.

Предишният връх, който беше на 14 декември 2015 година, беше 15 умряли донори и един жив бъбречен донор за по-малко от 24 часа. През този ден са осъществени също 38 трансплантации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР