В Испания останаха много изненадани и остро разкритикуваха избора на

...
В Испания останаха много изненадани и остро разкритикуваха избора на
Коментари Харесай

В Испания недоволстват от изненадата на вечерта по време на церемонията в Париж

В Испания останаха доста сюрпризирани и остро разкритикуваха избора на “Франс Футбол ” за Клуб на годината по време на снощната гала в Париж по връчването на “Златната топка ”.

Победител в тази категория ненадейно стана британският първенец Манчестър Сити. Втори се подреди финалистът в Шампионската лига Ливърпул, а чак на трето място се подреди испанският отличник и европейски клубен първенец Реал Мадрид. Това породи отрицателни реакции измежду испанските почитатели, медии и известни персони, а даже и на самия мадридски гранд.

Веднага след анонсирането на носителя на тази премия, от Реал разгласиха емоджи на очи в Туитър, с цел да покажат своите изненада и неразбиране.

Клубната легенда Икер Касийяс беше измежду първите, които осъдиха това решение на уредниците. “Смешни награди… ”, незабавно написа някогашният вратар в Туитър, а минути по-късно добави ироничното: “Поздравления за Реал Мадрид за това трето място… ”

Недоволството на славния пазач се изрази и в това, че вратарят на отбора Тибо Куртоа се подреди едвам на седмата позиция в подреждането за “Златната топка ”, само че въпреки всичко взе наградата “Лев Яшин ” за най-хубав на своята позиция. “Радвам се за Тибо Куртоа! С разлика е НАЙ-ДОБРИЯТ ВРАТАР В СВЕТА. Това, което не ме радва, е, че той не беше на подиума за тази “Златна топка ”. Продължавам да не разбирам върху какво се базират тези, които избират спечелилия за тази премия ”, разгласява Касийяс, който по-късно добави: “Сред дребното неща, за които съм склонен с “Франс Футбол ” е спечелилият (за “Златната топка ” - б.р.), който трябваше да бъде Бензема! Поздравления! ”

Самият Куртоа също не беше склонен с премията на “гражданите ”: “Сити? Всички направихме странни физиономии, когато разбрахме, че те печелят ”, разяснява той по време на церемонията.

Популярният испански стриймър Ибай Янос, който беседва посредством видеовръзка с огромна част от наградените и звездните посетители на церемонията, също употребява Туитър, с цел да се изсмее на това, че Реал Мадрид е едвам трети в категорията Клуб на годината. “Мадрид е третият най-хубав тим на годината, нееееее ХАХБАХХАХФА ”, написа той.

Мадридските вестници “Марка ” и “Ас ” пък поместиха новината за тази премия на отчетливо място на своите уеб сайтове, акцентирайки в заглавията си върху изненадата от позицията на Реал и премията на Сити. Редица почитателите на отбора пък засипаха Туитър с изявления, изразяващи своето отвращение към “Франс Футбол ”. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР