В Испания има общо 2182 смъртни случая от коронавируса, от

...
В Испания има общо 2182 смъртни случая от коронавируса, от
Коментари Харесай

Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга

В Испания има общо 2182 смъртни случая от ковид, от които 1263 са в Мадрид

Ледена пързалка  в Мадрид ще се употребява като  морга  за запазване на тленните остатъци на  умряли  от  ковид а в испанската столица, съобщи Българска телеграфна агенция.

В  Испания  има общо 2182 смъртни случая от  ковид а, от които 1263 са в Мадрид.

Областните управляващи на Мадрид оповестиха, че пързалката ще стартира да се употребява като  морга  в околните часове. Ръководството на пързалката, която е с повърхност 1800 кв. метра, е предложило на общинските управляващи да я употребяват за предпазване на  умряли  от вируса.

Кметството на Мадрид означи, че погребалните служби на града не могат да вземат телата на  умряли  от  ковид  по липса на защитни дрехи за чиновниците си. Панаирното градче в Мадрид към този момент е превърнато в полева болница от 1500 кревати и при потребност може да одобри до 5500.

Испански военни са разкрили изоставени, а от време на време и мъртви остарели хора в старешки домове, наранени от епидемията с  ковид а, заяви министерството на защитата.

" Ще бъдем извънредно строги към отношението, което са получили старите хора в тези домове ", съобщи министърката на защитата Маргарита Роблес.

" При някои визити военните са разкрили изцяло изоставени остарели хора, и даже такива, които са умрели по леглата ", сподели тя.

От армията беше поискано да се намеси в старческите домове след десетки сигнали за  умряли  хора в редица такива места, по-специално в Мадрид и в централната област Кастилия-Ла Манча.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР