В Испания днес влязоха в сила новите промени в Наказателния

...
В Испания днес влязоха в сила новите промени в Наказателния
Коментари Харесай

Очакват се нови заповеди за арест на Карлес Пучдемон и други каталунски сепаратисти

В Испания през днешния ден влязоха в действие новите промени в Наказателния кодекс, които отстраняват закононарушението " противодържавна активност " и трансформират това за " заграбване ". Те ще обиден основно политическите водачи, под чието управление се организира противозаконния референдум за самостоятелност на Каталуния, заяви.
Още по темата
С влизането в действие на новите промени в Наказателния кодекс закононарушението " противодържавна активност " се заменя с " усложнено публично безвластие ", като присъдата за него се понижава от 15 на 5 години затвор, с най-много 8 години дисквалификация. Променя се и закононарушението " заграбване ", за което се планува най-много 4 години затвор. Така стотици каузи в разнообразни съдилища, в това число решението на Върховния съд по отношение на присъдите на каталунските сепаратисти, ще се наложи да бъдат преразгледани и преформулирани по разнообразни закононарушения.

Сред най-големите присъди е тази на някогашния районен вицепремиер Ориол Жункерас, наказан на 13 години затвор и още толкоз години дисквалификация. Според юристите му, промяната отваря пътя към оправдателна присъда, откакто един път към този момент бе отчасти понижена. На същото се надяват и бранителите на избягалите от страната политици, отпред с някогашния каталунски министър председател Карлес Пучдемон.

Според източници на RTVE обаче съдията по делото Пабло Ларена към този момент работи по новия обвинителен акт против него и останалите избягали, въз основата на който да бъдат издадени нови заповеди за арест.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР