В Иран започна погребалната церемония на убития от Съединените щати

...
В Иран започна погребалната церемония на убития от Съединените щати
Коментари Харесай

Погребват убития от САЩ генерал Сюлеймани

В Иран стартира погребалната гала на убития от Съединените щати военачалник Касем Солеймани. Това е последната фаза от тридневните траурни процесии в редица градове в страната. 
Хиляди иранци, облечени в черно се събраха в родния град на военачалник Солеймани - Керман в югоизточната част на Иран. Служители на службите за незабавна помощ оповестиха за жертви вследствие на всеобщото скупчване на хора.
Вчера в Техеран хиляди се събраха на молитва, а Зейнаб, дъщерята на убития военачалник, заплаши Съединени американски щати и Израел с отмъщение.
Според държавната телевизия през вчерашния ден са се събрали " милиони " за траурната върволица за генерала, считан за втория най-влиятелен човек в страната след аятолах Али Хаменей. Самият Хаменей плака на церемонията в иранската столица, а хората скандираха - „ Смърт за Америка “.
Сцените от тридневния печал в Иран припомнят за церемониите след гибелта през 1989 година на създателя на ислямската република аятолах Рухолах Хомейни. 
Анонимен представител на американските управляващи заяви, че на иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф е отказана виза за Съединените щати за присъединяване в съвещание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Според разпоредбите на Организация на обединените нации в действие от 47-ма година Вашингтон е задължен да обезпечи достъп за задграничните дипломати. В понеделник Зариф разгласява в Туитър серия от рецензии против Съединените щати.
„ С терористичното нападение против един от героите в битката против " Ислямска страна " Съединените щати отприщиха антиамерикански яд с невъобразим мащаб. Краят на зловредното американско наличие в Западна Азия стартира. “
Русия и Китай блокираха изказване на Съвета за сигурност, с което се осъждат офанзивите против американското посолство с аргумента, че в него не е включена и офанзивата с дрон против военачалник Касем Солеймани. Европейският съюз прикани за отваряне на пътя на дипломацията, на следващия ден Европейската комисия ще разиска ситуацията в Близкия Изток, а в петък това ще бъде тематика и на изключително съвещание на Съвета по външни работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР