В Иран продължава спешната евакуация на десетки населени места заради

...
В Иран продължава спешната евакуация на десетки населени места заради
Коментари Харесай

70 жертви на наводненията в Иран, евакуират спешно десетки селища

В Иран продължава незабавната евакуация на десетки обитаеми места поради опасения от нови наводнения. Прогнозите на синоптиците са за значителни превалявания в югозападната част, която е най-засегната от бедствието, с което страната се бори през последните две седмици. Потенциално застрашени са към 400 хиляди души. Жертвите на придошлите води към този момент са 70.

 © БГНЕС
Приоритетно се изтеглят дами, деца и възрастни хора. Мъжете са помолени да останат и да оказват помощ за справяне с тежките последици от наводненията. Властите стартират изпускането на основни язовири в региона, които са рисково цялостни.

От 19 март, когато започнаха поройните дъждове в югозападната част на Иран, са евакуирани към 70 обитаеми места.

Тежко е наранена пътната инфраструктура, има съществени вреди за земеделската продукция. Властта даде обещание обезщетения на фермерите.
Абдулреза Рахмани Фазли, министър на вътрешните работи на Иран: Около 400 000 души в региона са наранени от наводненията. Не би трябвало да се поемат никакви опасности и с Божията помощ да се надяваме, че няма да има произшествия.
Около 86 000 души към този момент са изведени от рисковите региони. Армията увери, че прави всичко по силите си, за преодоляване на комплицираната обстановка. В отводняването са се присъединили и огромните нефтодобивни компании в региона. С екипи и филантропичната помощ спомагат Русия и Армения.

Според еколози, една от главните аргументи за тежките наводнения е обезлесяването. Статистиката сочи, че горите в засегнатия регион са намалели на половина за последните 40 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР