В Иран бе обесен така нареченият султан на монетите заедно

...
В Иран бе обесен така нареченият султан на монетите заедно
Коментари Харесай

В Иран бе обесен султанът на монетите

В Иран бе обесен по този начин нареченият султан на монетите дружно с негов съизвършител, оповестиха международните организации, базирайки се на ирански държавни медии.
"Султанът на монетите " Вахид Мазлумин бе наказан на гибел за операции на валутния пазар. Освен това бе обявено, че при арестуването му са били открити два тона златни монети.
Вторият екзекутиран е Мохамад Исмаил Гасеми, който е бил съизвършител на Мазлумин. И на двамата бяха повдигнати обвинявания в корупция, нарушение на законите за валутно-парична регулация на страната и контрабанда.
От август Иран взема изключителни ограничения за противопоставяне на корупцията и спекулата. Те са в отговор на тежката икономическа конюнктура в страната и обезценяването на националната валута. Извънредните ограничения включват основаването на профилирани съдилища, които да се занимават с стопански закононарушения.
През последните месеци икономическата обстановка в Иран се утежни. Най-красноречиво доказателство за това е внезапната обезценка на националната валута с близо 70 %, напомня Ройтерс.
Влошаването на стопанската система на Иран се задълбочи напролет на т.г., откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната му се отдръпва от иранското нуклеарно съглашение от 2015 година и възобновява глобите против Техеран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР