В интервю за ВВС британският външен министър Борис Джонсън каза,

...
В интервю за ВВС британският външен министър Борис Джонсън каза,
Коментари Харесай

Лондон: Имаме конфликт с Кремъл, а не с руския народ

В изявление за Военновъздушни сили английският външен министър Борис Джонсън сподели, че координираните експулсирания на съветски дипломати, за които бе обявено през вчерашния ден, са израз на отчаянието и разочарованието на доста държавни управления от държанието на съветската страна, съобщи Reuters.

Англия и нейните съдружници не се карат с съветския народ, с съветската просвета, а единствено с администрацията на президента Владимир Путин, сподели Джонсън.

Целта на тези световни групови дейности е да се даде знак, че "са изкристализирали подозрения и страховете, свързани с дейностите на Кремъл по този случай ", уточни Джонсън. Русия е велика страна, само че не е належащо да бъде велика по този метод и през днешния ден светът споделя на Русия, че към този момент му е омръзнало от "този вид държание ", от "тези безкрайни провокации ", съобщи английският външен министър.



Англия към този момент изгони 23 съветски дипломати в отговор на отравянето на някогашния съветския разузнавач Сергей Скрипал, осъществено съгласно Лондон с нервнопаралитично вещество за военна приложимост, създадено от Съветския съюз.

Вчера Съединени американски щати, Канада и 20 европейски страни оповестиха, че в символ на взаимност с Лондон ще изгонят съветски дипломати - общо над 100 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР