В интервю за The Washington Post и телевизия Fox американският

...
В интервю за The Washington Post и телевизия Fox американският
Коментари Харесай

САЩ вдигна митата за Франция, Тръмп не мисли да излиза от НАТО

В изявление за The Washington Post и телевизия Fox американският президент Доналд Тръмп съобщи, че не има намерение да вади страната си от НАТО.
„ Не, аз не желая да напущам. Но аз желая те (другите страни членки) да заплащат своя обективен дял ”, сподели Тръмп.
Той добави, че с помощта на дейностите му осем страни извършват задължението си да харчат за военни потребности не по-малко от 2 % от Брутният вътрешен продукт. „ Но в действителност два % е прекомерно малко… Има такива, които съвсем нищо не плащаха, а в този момент заплащат. И те ми зададоха сериозен въпрос: „ Бихте ли напуснали… И аз отговорих: „ Бих напуснал ”. Ако не дадете подобен отговор, те няма да заплащат ”, разясни Тръмп.
Въпросът стана обоснован след преместването на войските на Америка от Германия в Полша и настояванията на Тръм страните от Алианса да финансират плана с не по-малко от 2% от Брутният вътрешен продукт на страната си. Съединени американски щати неведнъж са подчертавали, че изплащат най-голяма вноска за поддрържане на военното обединяване.
Междувременно, Съединени американски щати оповестиха въвеждането на 25-процентни мита на артикули от Франция за $1,3 милиарда поради цифровия налог против американски компании, предава БГНЕС.

Съединени американски щати считат, че този налог незаслужено ощетява американските компании, които се занимават с цифрови технологии. Все отново митата няма да влязат в действие до 6 януари 2021 година, до момента в който не престават договарянията. Ще бъде облагана френската козметична продукция и чанти.
През ли 2019 година френския парламент одобри закона за облагане с налог на най-големите цифрови компании като Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл. Законът бе подложен на критика остро в Съединени американски щати и президентът Доналд Тръмп заплаши с налог вноса на френското вино.
Този януари френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер съобщи, че Франция и Съединени американски щати са открили " общи рамки " за цифровия налог. На двете страни им останало да контролират единствено обособени пунктове по данъчното облагане. Министърът удостовери, че в сходство с " общите рамки " Франция ще отсрочи въвеждането на налога до декември 2020 година, а Съединени американски щати ще се откажат от въвеждането на санкционни мита. Преди това същото заяви и президентът Еманюел Макрон..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР