В интервю за Събуди се по Нова телевизия министърът каза,

...
В интервю за Събуди се по Нова телевизия министърът каза,
Коментари Харесай

Заговориха за нови мерки и поредно затваряне!


В изявление за " Събуди се " по " Нова телевизия " министърът сподели, че специалистите чакат пик през есента. Но дали ще е по този начин, не може да се реши, тъй като във ведомството няма аналитични отчети какъв брой души са се срещнали с вируса. Д-р Кацаров е упълномощил на Центъра за публично здраве да направи отчет. В понеделник ще има презентация от частна компания за разпространяването на болестта през последната година. 

Пак в понеделник ще има нови правила за анализирането на пробите, с цел да не се забавя с месеци информацията за инфектирани българи с нови разновидности на ковид, както се случи с индийския вид. 10% от пробите ще се секвенират, смисълът да се изолира незабавно инфектираният, съобщи доктор Кацаров. Той сподели, че съществена задача е " да подготвим здравната система за нов пик ".

Министърът осведоми, че за стягане на ограниченията се готвят транспарантни правила. Те ще съдържат ясни формулировки при какви индикатори ще се постановат ограничавания. Запитан кой ще е първото място, което ще затвори, министърът отвърна: " Ще се затварят се най-рисковите места, които е допустимо да се затворят ". Ако не желаеме нищо да се затваря, би трябвало да се имунизираме, прикани доктор Кацаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР