В интервю за руския сайт sportsdaily.ru главният мениджър на ЦСКА-София

...
В интервю за руския сайт sportsdaily.ru главният мениджър на ЦСКА-София
Коментари Харесай

Стоилов скочи на УЕФА: След обединението с Литекс ни бе казано, че няма да имаме проблеми за Европа

В изявление за съветския уебсайт " sportsdaily.ru " основният управител на ЦСКА-София Стойчо Стоилов се нахвърли върху европейската футболна централа, в частност нейния общоприет секретар Теодор Теодоридис, като съобщи, че решението за изваждането на “червените” от жребия за Лига Европа е персонално негово. Един от шефовете на “Армията” чака УЕФА да даде пояснение за какво се е стигнало дотук и вместо ЦСКА-София в първия кръг за втория по мощ европейски клубен шампионат да попадне Дунав (Русе). Стоилов е безапелационен, че предишното лято е получил увещание от БФС, че в случай че отборът се класира за Европа, пречки няма да му бъдат правени.

“През лятото на 2016 година ЦСКА се сплоти с Литекс, които разреши на клуба да се върне в елитната дивизия на България. Тогава БФС ни даде насоки по какъв начин да се случи това, че УЕФА да няма каквито и да е забележки към въпросното обединяване. Беше ни декларирано, че в случай че се класираме за Европа, централата няма да ни прави пречки и ще получим без проблем лиценз за евротурнирите. Преди две седмици получихме документи, съгласно които и БФС, и УЕФА позволяват ЦСКА в Европа, само че на 29 май генералният секретар Теодор Теодоридис изпрати частно писмо до БФС, в което се споделя, че клубът ни няма право да кандидатства за лиценз за евротурнирите”, споделя пред съветските медии Стоилов.

“Обжалвахме решението пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана, а на 16 юни нашите юристи се срещнаха с представители на УЕФА пред КАС, където ни беше казано, че УЕФА няма никакви искания по отношение на нас и можем да участваме в Лига Европа. Останахме сюрпризирани - за какво другояче ще подаваме тъжба, в случай че за УЕФА не е проблем, в случай че УЕФА не ни пречи да участваме в ЛЕ? Впоследствие попаднахме в разбивките за жребия за първия квалификационен кръг, само че 10 минути преди началото на процедурата ни бе декларирано, че няма да участваме”, жалва се мениджърът на “червените”.

“Въпросният Теодоридис изпрати друго писмо до БФС, в което удостоверява решението на УЕФА от 29 май - да се забрани на ЦСКА да взе участие в европейските клубни шампионати. Така безусловно преди началото на жребия бяхме сменени от Дунав (Русе). Решението бе взето доста бързо, а ние, естествено, го обжалвахме. Да те извадят 10 минути преди началото на жребия - това не е ли казус? В момента КАС се занимава с нашия случай. Чакаме развръзка. От УЕФА са длъжни да ни дадат пояснение за решението си. Аз обаче мога да кажа, че то е персонално на Теодоридис - не се е събирала никаква комисия, която да се произнесе по нашия казус”, споделя още някогашният полузащитник на ЦСКА.

“ЦСКА е най-големият клуб в България и някои хора се разтревожиха, че след 10 години мъртвило се възраждаме. Точно заради тази причина започнаха дейностите зад завесата. Вижте единствено какво направи УЕФА. Освен това желаят да ни “обесят” с тригодишна дисквалификация за нарушение на правилото, че нов клуб не може да кандидатства за евролиценз през първите три години след основаването си”, ядосва се още основният управител на ЦСКА-София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР