В интервю за РИА Новости вирусолози разказаха какви правила трябва

...
В интервю за РИА Новости вирусолози разказаха какви правила трябва
Коментари Харесай

Кога пробата за PCR тест може да доведе до грешен резултат

В изявление за РИА Новости вирусолози описаха какви правила би трябвало да се съблюдават, с цел да се понижи рискът от неверен резултат от за.
Татяна Романенко, доктор - терапевт, означи, че преди тестването не би трябвало да се яде или да устата да се изплаква с дезинфекционен разтвор.
 PCR тестванията не постоянно хващат COVID-19, призна здравният министър PCR тестванията не постоянно хващат COVID-19, призна здравният министър
Оказва се, е има COVID-19, който не може да бъде заловен от PCR тест. За това призна здравният министър проф. Костадин Ангелов по време...
„ Ако вземем тампон от носа, без да съблюдаваме избрани правила: да вземем за пример не го слагаме задоволително надълбоко в носните проходи, или пациентът е издухал носа си или е измил носа си директно преди този момент, тогава тестът ще бъде неинформативна “, посочи експертът, представена от БГНЕС.
Галина Кожевникова, началник на катедра по инфекциозни заболявания в Московския университет, също акцентира, че други дейности на пациента преди тестването също могат да доведат до подправен резултат.
„ В продължение на три часа преди взимане на пробите човек не би трябвало да пие, да пуши или да си мие зъбите “, предизвести вирусологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР