В интервю за радио Спутник диетологът Алена Баредо разказва как

...
В интервю за радио Спутник диетологът Алена Баредо разказва как
Коментари Харесай

Диетолог: Ако искате да отслабнете трайно, не трябва да е с повече от 500 гр. на седмица

В изявление за радио " Спутник " диетологът Алена Баредо споделя по какъв начин да постигнете висококачествени резултати и за какво не трябва да отслабвате внезапно , оповестява БГНЕС.
Дори да не сте съумели да отслабнете до лятото, най-важното е да не се подлагате на експресни диети, защото те въздействат отрицателно на метаболизма и синтеза на хормони за изгаряне на мазнини, предизвести диетологът. Започнете с просто понижаване на калориите, предлага Баредо.
 7 правила за по-лесно намаляване 7 правила за по-лесно намаляване
Сваляне на 5 кг за 10 дни? Забравете за тези примамливи обещания. Който желае да отслабне за непрекъснато, би трябвало да следва елементарен и...
" Ориентирайте се към по-малки порции. Обърнете особено внимание на вечерята. По-добре е да я планирате за по-ранен час преди лягане. И с цел да намалите приема на въглехидрати, прибавете повече зеленчуци и постни протеини към тази вечерна храна. Тогава ще постигнете добра загуба на тегло, което няма да стресира тялото ви ", сподели Алена Баредо. Не се предлага бързо намаляване, т.е. повече от 500 грама на седмица , защото може да последва в допълнение наддаване на тегло или по този начин нареченият, изясни диетологът.
" Бързата загуба на тегло е обвързвано с внезапно ограничение на калориите. Тялото ще си намерения, че е под стрес и е належащо незабавно да се съхраняват запаси, надлежно наличието на кортизол - хормонът на напрежението, който е натрупващ мазнини хормон, ще се усили. Рязката загуба на тегло има негативен резултат върху тялото. По-добре отслабвайте гладко и постепенно. По предписание загубата на тегло настава в границите на един месец ", показа Баредо. Диетологът акцентира, че до момента в който намалявате последователно наличието на калории, не би трябвало да прибягва до прекомерно строги ограничавания и да гладувате .
" За да избегнете непрекъснато възприятие на апетит, би трябвало да закусвате, обядвате и вечеряте и не забравяйте да ядете протеини. Ако не ядете задоволително протеини, ще изпитвате мощно възприятие на апетит. Ако ви харесва шоколад, яжте шоколад, единствено по малко заран... Можете да ядете десерт в края на храненето, тъй че по-късно да не " хапвате " сред главните хранения ”, поучава експертът.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР