В интервю за радио Говорит Москва последният ръководител на Съветския

...
В интервю за радио Говорит Москва последният ръководител на Съветския
Коментари Харесай

Горбачов не е гледал сериала Чернобил

В изявление за радио " Говорит Москва " последният началник на Съветския съюз Михаил Горбачов съобщи, че още не е гледал сериала " Чернобил ", който разказва нуклеарната злополука, случила се по време на неговото ръководство.


Горбачов споделя пред радиото, че се намира в болница и че личният състав е заречен да му обезпечи сериала, само че до момента това по този начин и не е станало.

В същото време, Горбачов разсейва догатката, че кариерата на академик на професор Валерий Легасов се е сринала след заключенията му по следствието на повода за бедствието. Горбачов, който тогава беше президент на Съюз на съветските социалистически републики, сподели, че в никакъв случай не се е опитвал да унищожи кариерата на Легасов и добави, че никой различен не може да го направи.

Сериалът на НВО „ Чернобил “ демонстрира най-тежката нуклеарна злополука в международната история, която се случва на територията на северна Украйна на 26 април 1986 година и по какъв начин хората се оправят с следствията. Сериалът даже докара до увеличение на туристите в зоната на радиоактивно заразяване.
 33 години от повредата в АЕЦ 33 години от повредата в АЕЦ "Чернобил "
Днес се навършват 33 години от повредата в АЕЦ "Чернобил ", край украинския град Припят. Славутич - обитаемото място, построено за евакуираните от града...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР