В интервю за Обзървър“ бившият председател на британската Камара на

...
В интервю за Обзървър“ бившият председател на британската Камара на
Коментари Харесай

Бъркоу критикува Камерън за референдума за Брекзит

В изявление за „ Обзървър “ някогашният ръководител на английската Камара на общините Джон Бъркоу споделя, че Дейвид Камерън си е фантазирал, че е „ роден да ръководи “ и че е свикал референдума за Брекзит по егоистични персонални политически аргументи. Той по-скоро желал обуздае „ мрънкането “ в Консервативната партия, до момента в който в обществото не се е вдигал необикновен звук за излизане от Европейски Съюз.

В извънредното изявление Бъркоу дава публичност на остарялата му омраза с някогашния министър председател Дейвид Камерън, като показва, че е в положителни връзки със настоящия министър председател Борис Джонсън за разлика от Камерън. Той акцентира, че Камерън е бил впечатляваш при огромни събития, само че му е липсвало стратегическо мислене при преследването на тактическите цели, оповестява БНР.

„ Той избра да свика референдум. Имаше ли огромен мотив за това? Нямаше. Имаше мрънкане в личната му партия, само че обществото не искаше референдум. Той просто си мислеше, че референдумът ще проработи в негова изгода “, показва Бъркоу в изявлението.

Запитан по какъв начин ще гласоподава на изключителните общи избори на 12 декември, Бъркоу отхвърля да отговори, само че загатна, че може и да не избра торите.

Бъркоу бе противоречива фигура като ръководител на Камарата на общините. Много депутати от Консервативната партия и министри считат, че той е бил привързан като е подкрепял повече депутатите, които са за оставане в Европейски Съюз. По-рано Бъркоу бе декларирал, че решението за излизане от Европейски Съюз е най-голяма неточност в английската външна политика в следвоенния интервал и подлага на критика брекзитиърите, че водят акция, без да имат явен проект за Брекзит. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР