В интервю за испанския национален ежедневник АВС секретарят на Съвета

...
В интервю за испанския национален ежедневник АВС секретарят на Съвета
Коментари Харесай

Украйна се зарече да изпрати руския флот на дъното на Черно море

В изявление за испанския народен всекидневник АВС секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексей Данилов се закани, че военните на Киев " ще създадат по този начин, че съветският флот да отиде на дъното на Черно море “, съобщи.

Данилов увери пред изданието, че украинската оръжейна промишленост работи на цялостни обороти, с цел да създаде снаряди, които може да бъдат употребявани и против съветска територия. Същевременно той акцентира, че " избрана част от производството “ на ракети е изнесено отвън страната, откакто съветските сили са атакували едно от оборудванията за сглобяване им.

" Това, което мога да ви кажа е, че за жалост Русия удари мястото, където се сглобяваха тези ракети. Сега изнесохме известна част от производството отвън нашата страна “, изясни Данилов пред испанския вестник.

В началото на септември Данилов разгласи, че от март 2020 година Украйна е почнала да създава оръжия, способни да покриват дистанции от хиляди километри. Малко по-рано – на 31 август, президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че военните на Киев са употребявали оръжия с огромен обхват лично произвеждане, с цел да поразят цел на 700 километра. Той обаче не посочи за какъв вид оръжие става дума и каква цел е поразило.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР