В интервю за френската Mediapart принцът на Монако Албер II

...
В интервю за френската Mediapart принцът на Монако Албер II
Коментари Харесай

Принц Албер: Ако Риболовлев е виновен, трябва да се оттегли от ФК Монако

В изявление за френската Mediapart принцът на Монако Албер II разяснява обстановката към съветския предприемач и притежател на контролния пакет акции на футболен клуб "Монако " Дмитрий Риболовлев. Както е известно, той бе упрекнат в корупция и търговия с въздействие.

"Трябва да дочакаме края на следствието против Риболовлев. Ако обвиняванията се потвърдят, мисля, че той би трябвало да се отдръпна от управлението на клуба ", съобщи принцът.

Риболовлев е президент на "Монако " и държи контролния пакет акции от 67%. 33% има княжество Монако.

Веднага след изказването на Албер II последва и реакцията на Дмитрий Риболовлев. Представител на милиардера съобщи за rbc.ru, че той не има намерение да продава каузи си в тима и има желание да продължи да е негов президент.

Риболовлев бе арестуван на 6 ноември в Монако по искане на локалната прокуратура. Негови парцели бяха обискирани, а обвиняванията против него бяха за корупция и търговия с въздействие. На 10 ноември той се върна в Москва, като бе освободен, само че при изискване, че ще е под правосъден надзор. Поставено му бе и изискване да не се среща с другите обвинени по делото и да се яви на разпит, когато бъде свикан.

На 16 ноември Der Spiеgel разгласява следствие, в което уточни, че е имало лист от 52 имена на авторитетни лица от Монако, които са получавали дарове от клуб, включително и безвъзмездни ложи на стадиона на клуба, както и приемане на родственици на тези лица на работа в "Монако ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР