В интервю за Дмитрий Гордон, основател на украинското онлайн издание

...
В интервю за Дмитрий Гордон, основател на украинското онлайн издание
Коментари Харесай

Невзоров: Путин е симптом, не заболяване. Русия - това е болестта

В изявление за Дмитрий Гордон, създател на украинското онлайн издание ГОРДОН, съветският ефирен водещ и журналист Александър Невзоров съобщи, че не възнамерява да взе участие в срещата на руснаците, планувана за февруари 2024 година в Берлин, които управляващите на страната агресор на Руската федерация оповестиха за " задгранични сътрудници ", и изясни за какво.
 
" Там ще има хора, които мислят, че заболяването (на Русия, бел. ред.) е Путин. А Путин не е болест, Путин е признак. А заболяването се назовава " Русия ", която в никакъв случай не може да бъде друга, тя няма друго историческо предопределение, няма различен метод да съществува ", сподели Невзоров.

" Наивно смятах, че когато в Русия се появят 5, 10 хиляди гроба, това ще принуди руснаците да излезат на уличата и да крещят: " Путин, какво правиш? Прекрати тази война! ", изрази мнение водещият Дмитрий Гордон. И добави: " Има към този момент над 350 хиляди починали и в Русия не се слубва никакво помръдване даже. Защо? ", попита той. 
 
" В Русия се е насложило мнение през годините, че това простолюдие, тези провинциални тъпаци - тяхното предопределение е главно да отидат и да гният в окопите, не са годни за нищо друго в този живот. Нямат никакво друго приложение, със своята гибел те извършват главното си обществено предопределение. И тази тъжна истина се знае и схваща от всички. Друг въпрос е, че не е признато да бъде разгласяване ", съобщи Невзоров. 
 
" Аз на всички изяснявам - момчета, вижте, има Московия, средновековна Русь, която не е имала запаси и потребни изкопаеми, преди няколко века е превзела съществуващите към нея " прелестни, само че слаби нации ", които са били малочислени, не са имали капацитет от подготвеност да дават жертви и да проливат кръв, както и капацитет за убийства, заради което териториите на тези дребни нации са били завладени. И то не поради нефт и диаманти, а поради (добиваните и свръхценни тогава, бел. ред.)  дървен материал, кожи, катран, мазнини и други форми на налог ", акцентира съветският водещ и журналист.
 
" Когато се произнася красивата дума " империя ", тя би трябвало да бъде сменена с нейния точния синоним " паразит ". Империята е метод за една военизирана страна (като Московия, след това Русия, след това Съюз на съветските социалистически републики, а в този момент РФ, бел. ред.) да паразитира върху съседите си. И това, коетоима в този момент Русия, й дава опция да съществува релативно добре, само че това не й е задоволително. И с цел да задвижи още веднъж този цикъл на паразитизма, на нея са й нужни Украйна, Казахстан и така нататък Русия не мое да живее по различен метод, тя нищо не умее ", счита публицистът.
 
Той акцентира, че Русия в никакъв случай няма да се промени.  " Путин просто попада в основния нерв, извършва, да кажем, главното предопределение със същата свирепост, мъка и непреклонност, с които са работили Николай I и други съветски царе. Няма нищо ново в това, което предлага. Той не е измислил репресиите и преследването на своите противниции критици, те са съществували (и преди него, бел. ред.). Всичко това в действителност съставлява Русия ", произнесе присъдата си  Невзоров.
 
" Когато ми споделят: " Аз обичам Русия ", аз постоянно ги запитвам - " Какво тъкмо обичате? Разкажете. мое би обичате Буча, или могилите отзамръзнали трупове в колима, или дебилизираните съветски възпитаници...Какво тъкмо обичате? Ако нещо от това ви харесва - вие сте наред! ", продължава с безпощадната дисекция Невзоров. 
 
Путин в никакъв случай не споделя нищо ново - това е неговият " секрет ". Той нищо ново не знае, той не може да опише нищо ново. Да слушаш Путин е изтезание и аз съм се освободил от него...Това са все един и същи, шизофренични, унили, мъртви и мрачни доводи. Няма смисъл това да се разисква, нищо ново няма, това е ходещо зло, акцентира Невзоров. 
 

 
 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР