В интервю за CNN говорителят на Кремъл коментира дали Русия

...
В интервю за CNN говорителят на Кремъл коментира дали Русия
Коментари Харесай

Русия не отхвърля възможността да използва ядрено оръжие


В изявление за CNN представителят на Кремъл разяснява дали Русия би прибегнала до потреблението на нуклеарни оръжия, каква е крайната цел на Кремъл в Украйна и за какво съветските управляващи месеци наред отричаха подготвяната инвазия.

Русия би обмислила потреблението на нуклеарни оръжия, в случай че " съществуването ѝ е застрашено ". Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за CNN. Преди да посочи, че нуклеарното решение не е изключено, Песков неведнъж отхвърли да отговори еднопосочно на въпроса.

Според Русия " специфичната интервенция " върви по проект

Говорителят на съветския президент съобщи още, че съветската " специфична интервенция ", както Москва публично назовава нашествието в Украйна, върви по проект. Но посочи, че тя надалеч не е завършила и задачата е елиминирането на " военния капацитет на Украйна " и гарантирането, че страната е " неутрална ". Песков повтори и настояванията за признание на анексията на Крим и. Той твърди, че окупирането на Украйна не е измежду задачите на Кремъл.

Песков отхвърли Русия да обстрелва цивилни цели макар множеството фрагменти и доказателства, които удостоверяват това. Според Песков " националистки батальони " в Украйна " пробват се да се скрият зад щита на цивилните ". Целта на бомбардировките върху, съгласно Песков е " да се почисти Мариупол от националисти ".

Защо Русия излъга, че няма да стартира инвазия?

През месеците преди войната редица публични лица от Русия, в това число самият Песков, съветският дипломат в Европейски Съюз Владимир Чижов и заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, неведнъж отхвърлиха, че Русия възнамерява война в Украйна. На въпрос по какъв начин следователно може да се има вяра на Москва, Песков отговоря, че Русия е отричала подготовката за инвазия в Украйна, тъй като се е надявала по този метод да има прогрес в Нормандския формат, чиято цел е разрешаването на спора в Донбас. " Но по-късно за нашите военни експерти стана ясно, че Украйна ще стартира атака против Донбас ", твърди Песков. Подобна информация не е доказана от самостоятелни източници.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР