В интервю за британския вестник The Guardian и още шест

...
В интервю за британския вестник The Guardian и още шест
Коментари Харесай

Туск пак обяви Brexit за безумна грешка и критикува лъжите на кампанията

В изявление за английския вестник The Guardian и още шест европейски издания, някогашният ръководител на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че Brexit е " една от най-грандиозните неточности " в историята на Европейски Съюз, последвана от акция, белязана от " невиждана подготвеност да се лъже ", осведоми БНР.
В първото си изявление откогато напусна поста предходната седмица Доналд Туск уточни, че Brexit е бил едно от най-тъжните и мъчителни прекарвания през петте години на работа – плевел интервал, белязан още с рецесията на Гърция в еврозоната, яростни разногласия за имиграцията и избора на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати.
Туск влезе в несъгласие с някои други европейски водачи със мнението си, че към момента е по-добре и за Европейски Съюз, и за Обединеното кралство, в случай че Brexit не се случи, напомня БГНЕС. Много дипломати се притесняват, че втори референдум, който би довел до оставане, ще задълбочи разликите във Англия, което пък ще блокира вземането на решения в Европейски Съюз – нещо, което Туск изцяло отхвърля.
Доналд Туск упрекна някогашния английски пемиер Дейвид Камерън за " грешката, че е провел референдум, който е нямал късмет да завоюва ". Туск подлага на критика френския министър председател Еманюел Макрон за фразата, че " НАТО е в мозъчна гибел " и че отхвърля за открие договаряния за участие в Европейски Съюз със Северна Македония и Албания.
" Ако би трябвало да приемем Макрон като предстоящ водач за цяла Европа, от политическа позиция ние имаме потребност от политик, който е по-отговорен за Европейски Съюз като цяло, а освен за Франция ", сподели Туск. Той съпостави Макрон с Ангела Меркел, която води акцията за интегирането на шестте страни от Западните Балкани, като уточни, че тя постоянно е подготвена да мисли за Европа като цяло и да пожертва някои вътрешни и национални ползи, с цел да отбрани Европа като цяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР