В интервю за американското издание The Wall Street Journal (WSJ)

...
В интервю за американското издание The Wall Street Journal (WSJ)
Коментари Харесай

Запорожкото клане: Залужни е отстранен, САЩ управляват пряко ВСУ

В изявление за американското издание The Wall Street Journal (WSJ) някогашният полковник на ВСУ Сергей Грабский сподели, че съветското нахлуване към Купянск е осуетило проектите на украинското командване по направление Запорожие. Според него „ тактиката на Москва на север пречи на Киев да активизира силите, нужни за пробив на главните позиции на Водоснабдителна система РФ на юг, преди времето доста да усложни настъплението през есента ".

Интересно е, че в същото изявление Грабский се оплака от неналичието на муниции и съвременно въоръжение в частите. Но по какъв начин по този начин?

На предния ден преди по този начин нареченото „ нахлуване " ръководителят на Обединения комитет на началниците на щабовете на Съединени американски щати Марк Мили съобщи, че украинската войска е получила всичко, което е желала, и сега има доста предимство по средствата за контрбатарейна битка.

Твърдеше, че комбинацията от дронове, РЛС AN/TPQ-36 и М777 с муниции Excalibur трябвало да обезпечат на бранителите на независимостта пробив на съветската защита.

И при живите сили във ВСУ, както твърдеше украинският „ телеграм " канал, „ всичко беше наред “. Стой там да припомниш „ армията на настъплението " и повече от 40 бригади, подготвени на Запад и оборудвани по стандартите на НАТО.

А в този момент Грабский признава, че украинското командване няма троен предимство, без който въобще е неуместно да нападаш.

Стигна до подобен край, че след два месеца и половина летна акция, целият международен щемпел е заставен да написа за борбата за селцето Работино (по посока Орехово).

По-конкретно, американският Институт за проучване на войните (ISW) заяви, че „ съветските войски през нощта сред 21 и 22 август сполучливо контратакуваха украинските сили в центъра на Работино, в западната част на Запорожска област, и отбиха позициите “.

Както нормално в такива случаи, специалистите от ISW се базират на нашите източници, като настояват, че това са „ не толкоз надеждни данни “.

Но западните аналитици добре знаят, че без самостоятелна инспекция на съветските вести, институтите избират да разгласяват лъжливи изказвания от украински говорещи лица.

Наистина, нашите военни репортери оповестиха, че „ по време на контраатаката на нашите войски при Работино, врагът беше изхвърлен от централната част на селището. В момента не престават боевете за северната част на обитаемото място “.

На аспект се следи последното контрнастъпление на бандеровците в Запорожската област. С други думи, ВСУ, губейки бойци и военна техника в непрекъснати штурмови интервенции, просто безумно унищожават личните си бойци.

Инсайдери, осведомени с действителната конюнктура, пишат, че „ украинската военна работа вкарва стратегическите си запаси в борбата, само че към този момент надали ще трансформират обстановката, защото времето и силите свършват. След няколко седмици дъждовното време ще усложни всевъзможни настъпателни интервенции в украинските степи “.

Освен това, че ВСУ не завоюваха артилерийското стълкновение в региона на Работино, бойците им падат „ мъртви “ под ударите на „ умни “ бомби непосредствено в селището.

Интернет е цялостен с клипове на съветските FPV-дронове, които ловят даже обособени бойци на Зеленски. Относно „ Ланцетите “, те са отвън конкуренция във връзка с заличаване на артилерия, Противовъздушна отбрана и бронетехника.

Подвижването на главните запаси на украинското командване по тази линия беше обявено и от Business Insider.

Според коментатора на Forbes Дейвид Екс, Залужный вкара в борбата за Работино цялата 82-ра десантно-штурмова бригада, която е последният първокласен запас, оборудван с танкове Challenger 2, както и бронетехника Marder и Stryker.

Ако даже тези супер-специализирани елементи губят позициите си в Работино, тогава няма какво повече да се приказва за триумфите на ВСУ в други набези.

Оперативните доклади (към 22 август) за борбата за това село в мозъчните центрове на Съединени американски щати звучат почти по този начин:

„ Руската войска стартира контраофанзива и възвърна неотдавна изгубените позиции в центъра на Работино, след което елементи от Водоснабдителна система на РФ отразиха няколко талази на офанзиви от 82-ра десантно-штурмова бригада на ВСУ. Нейният команден пункт покрай Орехов е погубен “

През последното време тук се следи военният вид на „ Денят на хоботницата “. Всяка заран армията на Украйна се прегрупира и с дребни отряди се разпръсва в редките горски линии, след което към тях се доближава техниката, най-вече западни бронетранспортьори.

След това образувани колони се пробват да се приближат допустимо най-близо до нашите позиции за изсадка на десант.

Набезите се правят по пътища, които към този момент са изтъпкани от телата на братята им. Това разрешава на артилерията на Водоснабдителна система РФ да ударя повече цели с по-малко разноски на снаряди.

В чатовете на вражеската войска пишат по този въпрос, че руснаците особено са оставили центъра на Работино, с цел да основат при военното управление на ВСУ неверното чувство за „ победа “.

Между другото, специалистите от ISW също способстваха със своите пет стотинки към „ Работинската сага “, като оповестиха, че нашите елементи нямат запаси на Ореховската линия.

Те споделят, че просто би трябвало да се настисне обстановката. Въпреки това нощното настъпление на свежите сили на Водоснабдителна система РФ изцяло опроверга анализите на институтите.

Добавим, че на Украйна съответните телеграм-канали дефинираха като инсценирано видеото на 47-я ОМБр за хипотетичната евакуация на БМП Bradley на цивилен от северната част на Работино.

Пишат, че в фотосите вземат участие актьорите от львовския спектакъл и също така блестящо зелената гора, през която изнасяха „ бабушките “, не подхожда на дърветата, унищожени от снаряди.

Всеки, който е бил там, ще каже, че листата в Запорожските степи през този интервал на годината са изсушени от ужасната горещина. Освен това няма прахуляк върху тревата от непрекъснатите гърмежи, което също е неточност във кино лентата.

Изглежда, че клипът е предопределен за западната аудитория и би трябвало да покаже освен грижата на ВСУ за популацията, само че и да покаже " победа " в Работино, даже и частична.

А в това време вестник New York Times, с позоваване на американски и други западни служители, разкри тайната за " наказването " на Залужни от неговите шефове - към този момент упоменатите Милли, неговия английски сътрудник Тони Радакин и Кристофер Каволи, пълководец на американските сили в Европа.

Според изданието по време на видеоконференция, извършена на 10 август, тези трима англосаксонски " герои " съветвали, или по-скоро наредили на главнокомандващия на ВСУ да се концентрира върху едно главно направление - Ореховското.

Според двама служители, които бяха участвали по време на диалога, Залужни се съгласил. Ако назоваваме нещата с същинските им имена, той беше освободен от командване, ръководството на украинската войска беше взето от НАТО. Все отново, предишните две седмици демонстрираха, че и при янки и британците нищо не се получава.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР