В интервю с Ивайло Крачунов, управител на Информационна агенция БЛИЦ,

...
В интервю с Ивайло Крачунов, управител на Информационна агенция БЛИЦ,
Коментари Харесай

Крачунов ексклузивно пред Канал 3: Пирински да си сложи табелка "За депо" и да потъне в тоталитарните архиви

В изявление с Ивайло Крачунов, шеф на Информационна организация БЛИЦ, в предаването „ Беновска пита “ по „ Канал 3 “ и „ Радио К2 “ бяха наранени горещи тематики от публичния и политически живот в България.

Илиана Беновска
: Какъв е резултатът в борбата Корнелия Нинова против Бойко Борисов? Отчетът се направи тази седмица в Народното събрание след доста крясъци и звук от страна на Българска социалистическа партия.
Ивайло Крачунов : Отново имаше замяна на реплики и мисля, че Борисов постъпи по-мъдро и дипломатично и не влезе в дискусия. В последна сметка видяхме, че председателството мина доста добре от икономическа и европейска позиция. Освен това, българските служби си свършиха доста добре работата и нямаше нито една провокация и Слава Богу не се стигна до неприятна обстановка, в каквито други страни са изпадали и всичко мина доста добре за България.

Илиана Беновска : Конструктивна съпротива ли е Българска социалистическа партия и персонално Корнелия Нинова, и какво бъдеще виждаш пред тази партия под нейно управление?
Ивайло Крачунов : Със сигурност Българска социалистическа партия е „ по-креслива “ съпротива и сигурно не е толкоз градивна. Виждат се личностни замени на реплики сред водачите на двете най-големи партии, а и явно в Българска социалистическа партия има вътрешнопартийни проблеми. Виждаме и ядрото на Румен Гечев, което неведнъж саботира самата лидерка и гласоподава „ на инат “ против нея.

Илиана Беновска : Кой е в това ядро на Румен Гечев?
Ивайло Крачунов : Там са Янаки Стоилов, на моменти Александър Симов, виждаме и Елена Йончева да гласоподава разнопосочно.

Илиана Беновска : Е, Елена Йончева?
Ивайло Крачунов : В някои моменти. На образец, за медийния закон, за който ние с теб ще приказваме, тя гласоподава против този закон, до момента в който огромната част от народните представители на Българска социалистическа партия гласоподаваха въздържали се.

Илиана Беновска : А за какво би трябвало да се гласоподава срещу този закон? Ти имаш ли някакви възражения? Той е импортиран. Медийният закон, дано да повторим, импортиран от Делян Пеевски, Хамид Хамид, Йордан Цонев и Велислава Кръстева.
Ивайло Крачунов: От боязън се опълчват избрани медийни групи, тъй като този закон ще направи, тъй че да изсветли собствеността на медиите. Те ще станат по-прозрачни и ще има изясненост кой ръководи медиите, тъй като виждаме по какъв начин разнообразни подправени вести циркулират в разнообразни анонимни медии и по-късно държавното управление, като пленник би трябвало да се изяснява за безусловно анонимни и оскърбителен изказвания.

Илиана Беновска : Какво искаше да каже евродепутатът Георги Пирински от трибуната на Народното събрание като загатна името на Делян Пеевски, като проблем, с който европредседателството не се е справило?
Ивайло Крачунов : Този човек от дълго време трябваше да бъде в „ архивите “ на българската политика.

Илиана Беновска : Недей по този начин де, недей по този начин..
Ивайло Крачунов : Абсолютно е по този начин. Това са остарели лица, които би трябвало да правят отстъпка път на младите. Ние го гледаме този човек още от тоталитарните години на Тодор Живков.

Илиана Беновска: Той беше най-младият заместник-министър, едно време.
Ивайло Крачунов : Най-младият комсомолец. Виждаме този човек, който е построил своето бъдеще и материално положение на гърба на българските жители. Такива „ остарели муцуни “ като него и разнообразни други хора би трябвало да поставят табелката „ за хранилище “ и да се прибират.

Илиана Беновска : Добре, ти в този момент го нахейти. Остави го, дано си има...
Ивайло Крачунов : Не, аз не го нахейтих. Това е човек от предишното, който е един скелет от дрешника.

Илиана Беновска : Добре, само че какъв претекст имаше той да акцентира Делян Пеевски по време на европредседателството? Ти какво разбра, аз нищо не разбрах?
Ивайло Крачунов : Аз също не разбрах. Не може да бъдем в неговото комплицирано положение, тъй че това е човек от предишното, който би трябвало да си остане там.

Илиана Беновска : Ще има по мое предложение, доколкото разбрах, а беше и Велислава Кръстева мой посетител тук по тази тематика, социална полемика на 26 юли, която ще бъде по покана на Комисията по гражданско общество и медии с началник Вежди Решидов. Какво смяташ да предложиш там още към този закон?
Ивайло Крачунов : Максимално бързо да бъде признат този закон. Мисля, че той е задоволително явен и не се нуждае от точки, които да го разводняват.

Илиана Беновска : Защото аз предложих, ще го кажа и там, да вземе да заявяваме и политическата си ориентировка. Не мисля, че има нещо неправилно в това. Това е процедура и в Англия, и в Америка, както и в част от медиите във Франция.
Ивайло Крачунов : Глас национален, глас Божи! В последна сметка ще се стигне до гласоподаване и всички промени, които бъдат препоръчани ще намерят своето поле за изява в пленарна зала и към този момент ще се види по какъв начин ще се гласоподава.

Илиана Беновска : Какво ще кажеш за прогнозите, че Румен Радев щял да основава своя партия, която ще е с висока успеваемост на едни възможни избори?
Ивайло Крачунов : Разбира се, това са едни несигурни изследвания за партия, която не е основана. Г-н Радев има още три години и половина мандат като президент. Той въобще не е изявил обществено такова желание да прави партия. Същото беше казано и за Слави Трифонов, че той щял да прави партия, която вероятно щяла да завоюва 32 %. Според мен, това е извънредно несериозно преди да има такива партии да се вършат проучвания, а и още повече като знаем кой е създателя на това проучване – социолог прочут с прякора „ Червен Кольо “.

Илиана Беновска : Бях го поканила тук да опише за личното си проучване, не го иронизирай.
Ивайло Крачунов : Мисля, че е извънредно несериозно подобен човек, който получава „ Златен скункс “ за това, че не може да познае изборите, а неговите прогнози са в противоположната посока, то да разясняваме негови прогнози.

Илиана Беновска : Да, само че това е една от организациите, които са регистрирани в Централната изборна комисия?
Ивайло Крачунов : И това какво значи, че всичките му прогнози до момента, които до този миг не се сбъдват би трябвало да ги разясняваме? Не мисля, че би трябвало да падаме на това равнище.

Илиана Беновска : Тоест ти ме укоряваш, че съм го поканила ли?
Ивайло Крачунов: Ако искаш и по този начин го приеми. Той е един от дежурните хора на Пирински, които непрекъснато гостуват по медиите, с цел да натрапват своите лични персони.

Илиана Беновска : Не знам до какъв брой си прав и ще се въздържа, само че концепцията е да се оборват тези тези, в случай че те са погрешни.
Ивайло Крачунов : Няма за какво да се хаби силата на обеществото, когато има толкоз значими тематики за България, като стопанска система, непознати вложения, основаване на работна места, с това да ги занимаваме с едни хора от предишното да ги възкрасяваме и да ги каним тук по студията, та по-късно да оборваме техните несъстоятелни тези.

Илиана Беновска : Приемам. Казваш непознати вложения, Стоян Мавродиев и Емил Караниколов предходната седмица бяха тук и извадиха на бял свят един факт, който беше неусетен по време на китайския конгрес „ 16+1 “, че 75 % от двата милиарда, които Китай отделя за Централна и Източна Европа по формата на 1,5 милиарда идват в България.
Ивайло Крачунов : Това е една чудесна опция за нашата страна. Аз разговарях и направих изявление с министър Караниколков по тази тематика, който сподели, че в края на месец юли чака един от високопоставените китайски ръководители, който има бюджет от 300 милиона за Югоизточна Европа и да бъдат наляти в българската стопанска система и да се проведат съответни диалози. Още повече, че китайците имат желание да създадат цех за сглобяване на GSM апарати в България.

Илиана Беновска : Да, това е негова фантазия на Караниколов. Той показа, че единствено това още не е могъл да направи. Адски ти благодаря за този диалог.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР