В интервю пред германското издание Handelsblatt шефът на Австрийската централна

...
В интервю пред германското издание Handelsblatt шефът на Австрийската централна
Коментари Харесай

Необходима е фундаментална промяна в курса на ЕЦБ

В изявление пред немското издание Handelsblatt шефът на Австрийската централна банка Роберт Холцман заяви, че изисква фундаментална смяна на курса от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ). "Аз настоявам, че би трябвало да проверим дали парадигмата на ЕЦБ към момента е вярна ", съобщи членът на Управителния съвет. През последните 10 до петнадесет години неокейнсианският мироглед господства над паричната политика.

Дори централните банкери, които се изказваха сериозно към ЕЦБ, не биха сложили под въпрос тази позиция - за разлика от Холцман: „ За мен е време да сложим под въпрос парадигмата по принцип. “ Той бил уверен, че негативните лихвени проценти не са устойчиви политики.

Холцман бе натрапен от някогашната дясна популистка държавна партия FPÖ за гуверньор на Австрийската централна банка и встъпи в служба при започване на септември. Той споделя за себе си, че е спечелил някогашния ръководител на FPÖ Хайнц-Кристиан Щрахе за еврото.

Централният банкер също по този начин вижда опция за смяна на инфлационната цел под ръководството на новия президент на ЕЦБ Кристин Лагард от под, само че покрай два %. Шансовете нямало да са неприятни. „ Преразглеждането на задачата за инфлация ще се извърши ", уточни той. "В актуалната икономическа среда няма доста смисъл да се стигне до инфлация от малко под два % с огромни парични старания. Считам този метод от ЕЦБ за неприятна политика ", споделя 70-годишният гуверньор.


Холцман също по този начин подлага на критика, че националните централни банки имат прекомерно малко въздействие върху решенията на ЕЦБ по отношение на паричната политика. „ Силата на ЕЦБ се основава значително на способността да издава доста документи с многото си чиновници във Франкфурт “, безапелационен е австриецът.

Холцман изисква смяна на посоката от новия президент на ЕЦБ Кристин Лагард: „ Очаквам Лагард да стартира развой в ЕЦБ, който да включва в огромна степен националните централни банки “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР