В интервю пред ежедневника Клайне цайтунг днес федералният канцлер на

...
В интервю пред ежедневника Клайне цайтунг днес федералният канцлер на
Коментари Харесай

Австрийският канцлер предвижда продължителни масивни ограничения

В изявление пред ежедневника " Клайне цайтунг " през днешния ден федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц попари упованията за бързо разхлабване на рестриктивните мерки след приключване на периода на локдауна, в който се намира страната.

" След 7 декември ще би трябвало да живеем с солидни ограничавания. В никакъв случай няма да бъдат подхванати прибързани стъпки за разхлабване на ограниченията. За всекиго би трябвало да е ясно, че седмици и месеци ще живеем с известни ограничавания ", съобщи канцлерът.

Според Курц задачата е на 7 декември деликатно да бъдат свалени ограниченията и още веднъж да проработят търговията и учебните заведения. Това обаче зависи от броя на инфектираните. Колкото по-високи са те, толкоз по-трудно ще бъде да предприемем стъпки по отварянето, добавя канцлерът.

По-нататък в изявлението той акцентира, че е належащо да се направи всичко за попречване на трети локдаун, предава Българска телеграфна агенция. Голям късмет за постигането на тази цел Курц вижда в плануваните за декември всеобщи антигенни проби, с които могат да се локализират инфектираните и да бъдат предотвратени нови заразявания.

В сряда, 2 декември, ще бъдат показани проектите на австрийското държавно управление по отношение на дебата за отваряне на ски регионите след Коледа заради пандемията, разгласи Курц. Но дебатът би трябвало да се води диференцирано, предизвести той. В момента пистите са затворени и занапред е ясно, че спортните уреди няма да бъдат измежду първите, които ще бъдат отворени след 7 декември. Но все пак федералното държавно управление има желание да обезпечи повече благоприятни условия за спорт в обозримо бъдеще, изключително в случай че това е под намерено небе и става дума за самостоятелни спортове. Същевременно въпросът с туризма би трябвало да се преглежда настрана от спорта. Едно е ясно: развлечения след скиспорт ще има още веднъж най-рано след една година, конкретизира Курц.

По въпроса за високия брой инфектирани и болни по време на втората вълна и дали държавните ограничения не са взети късно, канцлерът е на мнение, че желанията му за корав локдаун, който да бъде въведен по-рано, са срещнали съпротивата на някои партии и на шефовете на някои провинции с аргумента, че следователно популацията няма да е уверено в ограниченията и няма да ги съблюдава. Опитите му за налагане на по-строги ограничения в края на октомври не са били утвърдени от болшинството. Вв първата фаза на локдауна учебните заведения са останали отворени заради липса на болшинство, одобряващо тази мярка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР