В интернет всяка домакиня може да открие стотици рецепти за

...
В интернет всяка домакиня може да открие стотици рецепти за
Коментари Харесай

Тайната на вкусната и сочна плънка за лазаня

В интернет всяка стопанка може да открие стотици предписания за плънка за лазаня. В някои от тях лазанята се подготвя единствено с доматен сос, в други се прибавя шунка, кайма, морски блага и така нататък

Днес обаче ще ви споделим тайните на най-вкусната и сочна плънка, която в действителност си коства да приготвите. Всички вкъщи ще са безпределно удовлетворени от усета й и това можем да ви го подсигуряваме.

Ако сте последователи на лазаня със сос Бешамел, то би трябвало да знаете всяка една специфичност и хитринка, с цел да може най-после да очаровате както себе си, по този начин и останалите, които ще похапнат от ястието.
Пригответе си ВЪЗХИТИТЕЛНА ЛАЗАНЯ единствено в няколко лесни стъпки
Лазанята е храна, която ни кара да се усещаме добре. Тя се подготвя с кори за лазаня и тонове сирене. Тя е идеална за дни, когато иск...
Прочети повече
Най-напред се избира подобаваща тава, в която ще се подготвя лазаня. Дъното й се намазва с малко количество лой и се полива със соса. За изработката му се употребява прясно мляко, масло и запържено в него брашно. Към брашното се прибавя по-малко количество от млякото, тъй че да се сгъсти до мечтаната консистенция. Помнете, че колкото по-затоплено е млякото, толкоз по-малка е вероятността сосът да се получи на бучки.

Ако най-после консистенцията му не ви харесва, може да го прецедите, с цел да бъде напълно равен.

Когато приготвите соса, идва ред на сглобяването на самата лазаня. Върху соса се подреждат корите, по-късно още веднъж се полива с Бешамел и се подреждат късчета моцарела. Поръсвате с пармезан и продължавате с подредбата, до момента в който продуктите не свършат. Най-отгоре се поръсва с пармезан и се поставя да се пече, до момента в който лазанята не хване златиста коричка.
Чудно вкусна лазаня с патладжан и моцарела!
Последното посещаване в Испания, едно от нещата, които са останали компактно и надълбоко в спомените ми е една страхотна лазаня, за която изп...
Прочети повече
В случай, че ви се похапва лазаня с кайма, то ние ще ви издадем по какъв начин да си я приготвите. Каймата би трябвало да се приготви авансово. Запържва се с малко лук, зеленчуци по желание и нарязани на ситно домати. Може да употребявате пресни или от консерва, вие сами преценявате.

Добре е да овкусите със сол, черен пипер и едно – две листа дафинов лист. Около 20 минути лишава на каймата да се сготви и задуши.

Това са двете предписания за най-сочните плънки за лазаня. Време е да запретнете ръкави и да се заемете с изработката им.

Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР