В интернет се появиха снимки на едно много интересно място.Съдейки

...
В интернет се появиха снимки на едно много интересно място.Съдейки
Коментари Харесай

Откриха гробище на Lada...във Великобритания

В интернет се появиха фотоси на едно доста забавно място.

Съдейки по тях, става дума за същинско автомобилно гробище на марката Lada. Какво е толкоз удивително в една купчина ръждясали трошки?

Най-малкото фактът, че полето с изоставени коли не се намира в Русия или в някоя от някогашните руски републики, а във Англия.

 Гробище-Лада-1

Необикновените фотоси са направени от британеца Джеймс Смит, който ги е споделил в една от обществените мрежи. На тях се вижда гробище за коли, което наподобява на тези, които могат да се видят по съветските простори. Да, но не. То е във Англия, а съвсем всички захвърлени на него коли са от марката Lada.

 Гробище-Лада-2

Фотографът разяснява, че останките от старите руски коли се намират върху частен парцел. Тук са складирани и коли от други марки, в това число такива, които не са съветско произвеждане. За страдание, господин Смит не прецизира местонахождение на находката си.

 Гробище-Лада-3

Любопитно е също по този начин, че съгласно него мястото, което е снимал, не е напълно гробище за остарели коли, а по-скоро нещо като музей. Причината е, че притежателят на парцела няма желание да се разделя с колите, макар явно плачевното положение на множеството от тях. Опитните водачи могат да разпознаят в фотосите моделите ВАЗ-2101, 2102, 2104 и 2107. Всички коли имат десен волан. Lada стартира да се изнася във Англия през 1974 година, като пикът на експорта е 12 години по-късно.

 

automedia.investor.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР