В интернет пространството се появи официално писмо от Шалке 04

...
В интернет пространството се появи официално писмо от Шалке 04
Коментари Харесай

От Шалке отговориха по забавен начин на твърденията, че Хитлер е бил техен фен

В интернет пространството се появи публично писмо от Шалке 04 до " Таймс " поради публикация във вестника, твърдяща, че Адолф Хитлер е бил почитател на тима. То бързо набра известност в Туитър поради занимателния и подигравателен звук на неговия създател.

Ето го и него:

" Скъпи редактор,

Статията Ви " 50-мата най-лоши известни футболни почитатели ", оповестена на 26 ноември, беше забавна за четене. Дотогава не знаехме, че Адолф Хитлер е имал уязвимост към Шалке 04, камо ли че е бил почитател на нашия клуб.

Беше ни любопитно да разберем какво е предиздвикало уважавания " Таймс " да твърди това за факт. Затова проверихме на два пъти дали сред 1933 година и 1945 година клубното управление е кръстило една от трибуните " Трибуна Фюрер ", да вземем за пример, като изгледахме и всеки епизод на " Ало, ало ", с цел да се опитаме да намерим някаква диря. Нищо.

Всъщност, оказа се, че той несъмнено е бил последовател от дивана, защото в никакъв случай не е направил усилието да пристигна на наш мач. Дори и това да е било край за купата пред прага му на " Олимпиащадион " в Берлин. Вероятно той е бил прекомерно ангажиран с политиката си на геноцид или... въпреки всичко не е бил футболен почитател.

Excellent response from FC Schalke's Head of PR to @thetimes who claimed that Hitler was a fan. pic.twitter.com/7KWA1Uf6Jv
— Andrew Bloch (@AndrewBloch) May 20, 2020
Така най-малко твърди научно изследване, извършено от клуба през 2004 година Авторите му проучиха теорията, че шестте трофеи на Шалке по време на Третия Райх се дължат на специфичната поддръжка на нацистите. Резултатът е много явен: теорията е цялостна измислица. В най-хубавия случай, нацистите са се опитвали да поемат от огромната известност на тим, който е бил измежду най-хубавите в страната от 1927 година

Самият Хитлер в никакъв случай не го е правил заради две аргументи. Първо, физиогномиката на футболистите с техните криви крайници и обърнати във вътрешността колене не е била тъкмо неговата визия за висшата немска раса. Второ, той в действителност е отишъл на мач по време на Олимпийските игри през 1936 година, само че Германия го изгубила с 0:2 от Норвегия. По дяволите!

Да направиш заключението, че Хитлер е бил почитател на Шалке, тъй като са спечелили множеството от купите по време на неговия режим, би направило Маргарет Тачър почитател на Ливърпул. Странно, само че тя не влиза в листата.

Всичко най-хубаво,

Герд Вос

Пресаташе на Шалке 04 "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР