В интернет има милиони статии за храните и кои от

...
В интернет има милиони статии за храните и кои от
Коментари Харесай

3-те най-разпространени заблуди в интернет за опасностите и ползите от храната

В интернет има милиони публикации за храните и кои от тях са потребни и кои нездравословни. Понякога данните са спорни. Разберете къде е истината и къде е фантастиката. Днес ще проучваме трите най-популярни легенди за заплахите и изгодите от храната.

Мит 1: Хората страдат от сърдечно-съдови болести, дължащи се на мазни храни
Смята се, че заради наситените с мазнини храни хората развиват сърдечно-съдови болести. Под възбраната са както скотски мазнини, по този начин и маслото. Но едно от проучванията потвърждава, че в действителност не е по този начин.Основното нещо е да спазвате нормата, да не прекалявате с храна и да не забравяте за спортни извършения.

Мит 2: Витамин С ще ви помогне да се справите с заболяванията
Ако сте настинали, лекарите предлагат да започнете да приемате повече витамин С. Същото важи и за профилактиката и удължаването на живота, тъй като колкото повече витамини, толкоз по-добре. Да, те са значими за човешкото тяло, само че ролята на някои от тях е доста пресилена. Те не засягат продължителността на живота и не са в положение да лекуват заболявания сами. Пренасищането с някои витамини може даже да е рисково, по тази причина вземете тези потребни субстанции, само че с мярка.

Мит 3: Екологичните артикули са по-полезни от елементарните артикули
Мнозина имат вяра, че в еко-храната няма антибиотици, растежни хормони, торове и че има повече хранителни субстанции. Някой проучвания обаче потвърждават, че това не е по този начин. Количеството потребни субстанции, минерали, микроелементи и витамини в екологичните и елементарните артикули е почти едно и също.Така че етикетът "еко " на продукта не подсигурява неговата по-добра изгода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР