В интернет е пълно с погрешни хипотези и теории на

...
В интернет е пълно с погрешни хипотези и теории на
Коментари Харесай

Истинската причина старият ви телефон да стане толкова бавен и да ви накара да поискате нов е тази!

В интернет е цялостно с неправилни хипотези и теории на конспирацията към тематиката. Но истината е, че няма доказателства производителите на телефони преднамерено да саботират продуктивността на старите устройства със софтуерни ъпдейти, написа obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Компютърният хардуер не забавя просто ей по този начин работата си по време на работния интервал от живота си. Реално, съществуват няколко напълно разнообразни аргументи за какво смарт телефоните, таблетите и настолните компютри стартират да стават по-бавни с придвижване на времето.

При всеки ъпдейт приложенията по предписание стават по-големи и по-богати на функционалности. Но цялата тази спомагателна функционалност изисква повече изчислителна мощност от вашето устройство. А по предписание и много повече спрямо истинската, която е имало при излизането си от фабриката. Новите приложения също по този начин заемат и повече място в паметта.

Когато се запълни RAM паметта устройството трансферира интервенциите към по-бавната памет на твърдия диск или флаш-паметта, която също е доста по-бавна.

За да работят приложенията по-бавно някои разработчици ги карат да зареждат в паметта съставни елементи, за които се чака скоро да бъдат извикани от паметта отново. Това е тъй наречените кеширане, което в действителност форсира работата на доста стратегии, само че единствено до момента в който системата ви задръсти паметта си.

Повече програмен продукт. Допълнителният програмен продукт може да забави системата по доста способи: като запълни непрекъснатата памет, като употребява повече от скъпата RAM памет и като ангажира запаси на процесора на устройството без вие да сте забелязали това.

Всички тези фактори могат доста да забавят вашата система.

Какво може да извършите?

Първо дезинсталирайте ненужните приложения и спомагателни приложения. Второ, откакто извършите бекъп на данните си, просто направете тъй наречените възобновяване на фабричните настройки и още веднъж ще имате нов телефон.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР