В интернет бяха публикувани 20GB изходен код и документацияГолям масив

...
В интернет бяха публикувани 20GB изходен код и документацияГолям масив
Коментари Харесай

Intel претърпя сериозен теч на данни

В интернет бяха оповестени 20GB първоначален код и документи

Голям масив от вътрешна информация на Intel изтече в интернет пространството
(снимка: CC0 Public Domain)

Около 20 гигабайта първоначален код и вътрешна документи на Intel бяха оповестени със свободен достъп в интернет. Инцидентът провокира огромен медиен отзив, поради значимостта на изнесената информация.

Швейцарският съветник по осведомителни технологии Тили Котман разгласява връзка към архива с 20GB данни, включващ първоначален код, бели книги и друга интелектуална благосъстоятелност на Intel. Файловете са качени в мрежата от неизвестен източник, който дава обещание да пусне още поверителни данни на корпорацията.

Вече оповестеният масив включва управления за разработчици, профилирани принадлежности за разработка и премахване на неточности, симулатори на процесори, BIOS и буутлоудър-и за разнообразни платформи, както и документи за неизлезли процесори, периоди за стартиране и други
още по тематиката
Някои от файловете са пакетирани в архиви с пароли „ intel123 ” и „ Intel123 ”. Американският чипмейкър към този момент отговори на запитвания от медиите и призна за теча на данни. Компанията увери, че проверява случая.

Според обява на Tom’s Hardware, която се базира на източник от Intel, приключването на данните произлиза от Intel Resource and Design Center – информативен запас, предопределен за клиенти и сътрудници на компанията, които получават достъп против неразгласяване на информацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР