В интернационално село се превръща врачанското село Софрониево, разказва кметът

...
В интернационално село се превръща врачанското село Софрониево, разказва кметът
Коментари Харесай

Кметицата на Софрониево Демира Димитрова се похвали с възроденото село /снимки/

В интернационално село се трансформира врачанското село Софрониево, споделя кметът Демира Димитрова. От известно време собствен дом тук намерили шотландци и италианци, а локални ергени си взели за булки рускини и румънки. Всички се схващат и живеят в естетика, споделя кметицата. Доказателство е фактът, че за повторно тази вечер на събора шотландци ще свирят на гайди. Чужденците от години са се заселили в Софрониево и със своята просвета способстват за живота в селото. За да бъде отстранена езиковата преграда, чужденци и локални интензивно употребяват новите технологии.
Селото се радва и на значими инфраструктурни усъвършенствания. Планира се довършването на ул. „ Христо Смирненски “, която е стартирана предходната година. Средствата, които са в размер на 19 000 лева, ще дойдат от финансовите средства на общината. Предстои изцяло поправяне и на ул. „ Дафинка Чергарска “. Парите за нея са от Държавна фирма „ Земеделие “ и са към 1, 5 млн. лв.. Там към този момент е осъществена реорганизация на водопроводната мрежа. Всеки миг ще започва работа и по водопроводната мрежа на ул. „ Пеньо Пенев ". Предстои построяването на нов ъгъл за отдих в селото.
„ Ще се създадат беседка, нова чешма, ще се слагат пейки и осветяване, ще се погрижим за отвесната планировка там. Стойността на плана е 135 000 лева Ремонти се вършат в базата на детската ни градина, която е част от ДГ „ Незабравка “-Мизия. Пребоядисва се спалното помещение, слагат се нов ламинат и кревати за малчуганите. В Софрониево родените тази година са 9, което е сериозен растеж спрямо предходните години “, добави Демира Димитрова.
По традиция в края на август в Софрониево се празнува обичайният събор. Отбелязването на празника стартира през вчерашния ден с курбан и молебен за здраве на хората. Снощи празнична стратегия изнесоха от локалното читалище. Тази вечер на площада впечатляващ концерт ще изнесат шотландските гайдари, след които градуса на настроението ще вдигнат музикантите от „ Виво Монтана “. За феновете на националната музика ще пее и фолклорната изпълнителка Съни. Кулминацията на празника ще е обилна заря.
„ За празника желая да пожелая на хората да са здрави и да бъдем по-добри “, сподели кметицата.
В навечерието на събора тя споделя, че е горда с възраждането на футболния тим в селото, който спрял да съществува 20 години. В развиването му кметицата влага както персонални, по този начин и средства от кметството. Броят на искащите да упражняват в „ Ураган 33 “ се усилва, което потвърждава нуждата от съществуването на настоящ състезателен отбор.
Ва 27 октомври Димитрова ще се яви отново на изборите със поръчка за смяна и дотъкмяване на започнатите сега действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР