В интересна и много аргументирана дискусия се превърна младежката среща

...
В интересна и много аргументирана дискусия се превърна младежката среща
Коментари Харесай

Владимир Москов: Младите хора в Гоце Делчев имат бъдеще в своя роден град

В забавна и доста аргументирана полемика се трансформира младежката среща на тематика „ Какво е бъдещето на младежите в България и за какво би трябвало да останат в родния си град? “. На срещата в Гоце Делчев участваха народните представители от " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев и Богдан Боцев, претендентът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов, зам. ръководителят на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия Ваня Маникатева, регионалният водач на Българска социалистическа партия – Благоевград и ръководител на Общинския съвет на левицата в Гоце Делчев Валери Сарандев и претенденти за съветници от листата на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “.
Пред присъстващите претендентът за кмет на община Гоце Делчев от " Българска социалистическа партия за България " Владимир Москов показа целите, свързани с младежите в неговата бъдеща управническа стратегия. „ Както до момента, по този начин и отсега нататък, в случай че получим доверието на хората, вратата на общината ще бъде отворена за всеки един човек, който има мнение, концепция, проблем или въпрос. За мен позицията и предложенията на младежите са извънредно значими, тъй като те са тези, на които разчитаме “, съобщи Москов.
Той даде като добър образец фонда за подкрепяне на млади лекари, на които следва специализация. Практиката е основана в община Гоце Делчев преди няколко години, работи сполучливо и все още повече от 10 млади лекари се възползват от нея, след което ще стартират работа в общинската болница.
Народният представител от " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев също бе безапелационен, че една от главните аргументи младежите да напущат България и да търсят реализация в чужбина е неналичието на съответна държавна политика. „ Бизнесът и образователните заведения би трябвало да си сътрудничат. Защото главният проблем на бизнеса е, че няма квалифицирани фрагменти, а в това време голяма част от младежите, които са придобили обучение, нямат работа “, разяснява Ченчев.
Присъстващите на срещата младежи бяха безапелационни, че са избрали да останат в родината си и по-точно в родния си град, тъй като виждат своето бъдеще тук. Те се сплотиха, към тезата, че бизнес средата в Гоце Делчев е добра и е построена нужната инфраструктура от общината „ Трябва да останем в България, тъй като сме й нужни. Защото преди да искаш нещо, би трябвало да дадеш. Всеки от нас носи патриотизма в сърцето си и ясно си дава сметка, че камъкът си тежи на мястото и по-добро място от родината няма “, съобщи националният представител от левицата Богдан Боцев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР