В интерес на световната сигурност членовете на НАТО трябва да

...
В интерес на световната сигурност членовете на НАТО трябва да
Коментари Харесай

„The Times“: Русия, Китай и Иран подриват либералния ред

В интерес на международната сигурност членовете на НАТО би трябвало да преодолеят взаимното в последно време съмнение, тъй като единствено с общи старания те могат да се опълчват на актуалните закани.
Това е оценката, дадена в публицистичен коментар във " The Times " “ за извършената Мюнхенска конференция за сигурност.
Според изданието източници на днешната опасност са три е обособени ревизионистични сили: Русия, пренебрегваща интернационалното право; Китай, стремящ се да настрои евразийските страни против Запада; Иран, употребяващ разнообразни способи за интервенция в сирия, Йемен, Либия и Ирак.
Сраженията с тази тройка, отбелязва „ The Times “, е още по-сложно, в сравнение с беше по време на студената война със Съюз на съветските социалистически републики. Тези три сили си сътрудничат на разнообразни равнища. Например китайско-руският съюз блокира западните начинания в Организация на обединените нации, демонстрира интензивност в търговията с оръжие и в енергийния бранш.
„ Опасността е явна “, написа „ Times “. „ Ако Русия завземе още повече някогашни елементи от Съветския съюз, в случай че Китай преуспее в контрола над морските пътища в тихия океан, а Иран ръководи петролните ресурси на страните от Персийския залив, то салдото на геополитическите прерогативи явно се измества срещу Запада. Тогава какво ще стане с демократичния ред? “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР