В интерес на истината нито едно от нашите искания не

...
В интерес на истината нито едно от нашите искания не
Коментари Харесай

Протестиращите срещу начина на осъществяване на Детската болница не вярват на честна дума

В интерес на истината нито едно от нашите претенции не е задоволено. Изказано е желание от премиера да бъде бутнато остарялото скеле и да има нов план. Това съобщи доктор Адил Кадъм, едно от лицата на митинга против опита да се прави Национална детска болница върху 42-годишно строително скеле!
Целият развой по основаване на Педиатрична болница изисква законодателни промени – по тази причина събирането пред Министерския съвет не е анулирано (днес, 28 май), сподели доктор Кадъм. Тя е безапелационна, че е нужен подсилен от Народното събрание абстрактен план.
За страдание нямаме изключително доверие на екипа на здравното министерство, добави доктор Кадъм пред Българска национална телевизия. Тя смята, че следва да има и Обществен съвет, който да управлява всички стадии от процеса по създаване на детската болница.
Припомняме, че през вчерашния ден, 27 май, министър председателят Бойко Борисов се срещна с представители на протестиращи против градежа на Националната многопрофилна детска болница. " С доста обич желаеме да създадем новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да създадем, и златна да я създадем тази болница, постоянно ще има недоволни от нея. Затова взехме решение да я съборим остарялата постройка, само че мястото е доста положително място в клъстер от други лечебни заведения, в паркова среда ", сподели Борисов.
Припомняме, че абсурдът с Националната педиатрична болница се разгоря още веднъж с цялостна мощ от месец насам. Първо, над 17 500 души желаеха оставката на Ананиев - поради опасенията, че болничното заведение ще се строи върху остарялото скеле и няма да е многофункционална, както и че всичко това ще я направи по-скъпа, в сравнение с в случай че се почне от нулата.
Наяве излезе и свидетелски роман с изказвания до каква степен стигат нещата - държанието на самия Ананиев и представители на " Главболгарстрой ", която пое поръчката за построяването на лечебното заведение.
Само преди седмица здравният министър призна пред депутатите, че може да би трябвало да се почне от нулата със градежа на детската болница, само че по този начин и не отговори на въпроси каква е съответната цена - както на напълно нов план, по този начин и в случай че се продължи върху настоящето остаряло скеле.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР