В интерес на Европа е България и Румъния да се

...
В интерес на Европа е България и Румъния да се
Коментари Харесай

Шолц: В интерес на Европа е България и Румъния влязат в Шенген

„ В интерес на Европа е България и Румъния да се причислят към Шенген “, съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от БГНЕС.

Той добави, че решението за присъединението на двете страни би трябвало да бъде взето скоро.

Ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола също изрази страдание за проваления избор за разширение на Шенген.

" Беше толкоз разочароващо да видя, че предходната седмица Съветът още веднъж попари очакванията на милиони европейци, като реши да отсрочи за следващ път присъединението на Румъния и България. Подобно на държавите-членки на Шенген, те носят цялостната отговорност за сигурността и стабилността на външните граници на Шенген, без да се възползват от неговите преимущества. Те сполучливо минаха през процеса на оценка на Шенген преди повече от 11 години. Налице е исторически подтик за коригиране на този проблем - в случай че го създадем, в този момент. "

" Ние сме Съюз с горда история на срутване на стени и на сливане на хората. Можем да създадем това още веднъж, в случай че имаме смелостта да вземем политически решения, които са печатът на нашето потомство за построяването на Европа “, добави тя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР