В интензивното отделение на болницата в Солун всички легла са

...
В интензивното отделение на болницата в Солун всички легла са
Коментари Харесай

Тревога в Гърция: Инфекциите растат, здравната система изнемогва

В интензивното поделение на болничното заведение в Солун всички кревати са запълнени – също както и във всички останали лечебни заведения. Във втория по величина град в Гърция броят на пациентите с ковид е седем пъти по-висок, в сравнение с напролет, отбелязва изданието в собствен материал по тематиката.
„ Много съм угрижен от метода, по който се развиват нещата. Броят на инфекциите ме плаши “, споделя лекар Василис Вуцас. Натоварването на лечебните заведения и интензивните отделения в този момент е доста по-голямо, в сравнение с при първата вълна, а и пациентите са по-млади. Вместо 80-годишни хора, в този момент при нас пациентите са на по 40, 50 или 60 години “, споделя той.

В Солун военните в това време построиха краткотрайна болница от фургони и палатки с общо 50 кревати. Със специфичен трен пациенти от Солун бяха трансферирани към други градове, където към момента има свободни интензивни кревати. Но последователно и там поражда дефицит.
 Над 100 смъртни случая от ковид за денонощие в Гърция Над 100 смъртни случая от ковид за денонощие в Гърция
Гръцките здравни управляващи оповестиха през днешния ден за нови 2 135 случая на COVID-19 и 101 смъртни случая, свързани с инфекцията, оповестява вестник " К...
До края на лятото Гърция се справяше много обичайно с. От февруари до края на август страната даде общо 210 жертви, до момента в който единствено предишния уикенд починаха същия брой хора по отношение на ковид – единствено за два дни. За 11-милионна Гърция това са прекомерно стряскащи числа.

Във вечерното предаване на гръцката телевизия доктор Вана Папаевангелу от Кризисния щаб на държавното управление предизвести, че към този момент не е задоволително единствено да се съблюдават рестриктивните мерки за излизане на открито. Вирусът дебне и в домовете ни “, сподели тя и добави:
„ Все още в жилищата се събират по прекалено много хора на едно място – и то макар оповестеното затваряне. Това основава огромна заплаха. Всеки от нас би трябвало да съблюдава собствен персонален локдаун, всеки би трябвало да ограничи контактите си до напълно дребна група от родственици или познати “, уточни тя.
Отвсякъде валят забрани, ограничавания и предизвестия – нервите на хората са опънати до дъно, само че без значение от това до момента не е имало никакви демонстрации против ограниченията на държавното управление.
 Министерство на външните работи: Общественият превоз в Гърция стачкува на 26 ноември Министерство на външните работи: Общественият превоз в Гърция стачкува на 26 ноември
Професионалните организации на работещите в сферата в Гърция са разгласили национална стачка на 26 ноември 2020 година Тя ще засегне както н...

Всички учебни заведения и заведения за хранене към този момент са затворени, също както и магазините – като се изключи тези за хранителни артикули. След 21 часа вечерта никой няма право да излиза на улицата, в случай че няма извънредно значима причина. Локдаунът ще продължи и през декември, с цел да се ограничи разпространяването на вируса и да намалее натискът над здравната система.
" Надяваме се, че обстановката няма да излезе отвън надзор “, споделя лекарката Георгия Василиаду от Солун. Тя не желае да основава спомагателна суматоха и по тази причина твърди: „ Имаме нужната подготовка. Ние оставаме на поста си. Няма да се връщаме по домовете “, дава обещание тя.
Василиаду прекарва по 24 часа в болничното заведение и се надява да продължи да оказва помощ на всички пациенти, които се нуждаят от помощ.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР