В Института за спешна медицинска помощ Пирогов са изненадани от

...
В Института за спешна медицинска помощ Пирогов са изненадани от
Коментари Харесай

Пироговските лекари затруднени от много паднали и потрошени

В Института за незабавна здравна помощ " Пирогов " са сюрпризирани от непредвидения взрив на пациенти .

До 15 часа на 4 декември, вторник, са минали 110 незабавни пациенти през травматологични кабинети . От тях 20 са признати за следващо оперативно лекуване.

 20 души са минали през
20 души са минали през " Пирогов " преди обяд

Седем от пациентите са със счупени гален и китка

Отворени са три незабавни травматологични кабинета и един надзорен кабинет . Трима лекари са изключително извикани от травматологиите.

" Въпреки това, каквато и организация да създадем, такава голяма численост да бъде обработена, изисква време ", съобщи пред публицисти шефът на УМБАЛСМ " Пирогов " проф. Асен Балтов.

При по-тежък зимен ден нормално минават към 100 пациенти за денонощие. Днес единствено за шест часа са минали 110, от които множеството пациенти са най-вече възрастни хора . Децата са доста по-малко от признатите в болничното заведение.

Директорът на Пирогов поучава хората да не излизат, да изчакат времето да омекне , изключително в утринните часове, когато са минусови температурите. Хубави обувки и добър грайфер не постоянно работят , съгласно него. Това е повода той да призове за самообладание.

В " Пирогов " е имало доста по-тежки дни, означи Балтов. Само за денонощие е имало случаи, в които над триста пациенти са минали през травматологичните отделения . Той се извини на пациентите за забавянето при прегледите и помоли за схващане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР