В инициативата Пчелен мед за смет“ се включват все повече

...
В инициативата Пчелен мед за смет“ се включват все повече
Коментари Харесай

Борис Радев: „Пчелен мед за смет“ включва хора от всякакви възрасти

„ В самодейността „ Пчелен мед за боклук “ се включват от ден на ден хора и то от разнообразни възрастови групи, което е добър знак, че другите генерации имат друго отношение към парковата просвета и към поддържането на чистотата в един от най-красивите и най-поддържани паркове в България – Борисовата градина “. Това сподели за БГНЕС Борис Радев, уредник на събитието „ Пчелен мед за боклук “.
Борис Радев
Той акцентира, че Общината прави прелестно своята работа, само че ние хората не пазим.

„ Вместо да създадем няколко крачки до кошчетата, ние пушим, хапваме вафла, пием кафе, хвърляме по-късно фасовете, опаковките и чашите “, сподели уредникът на събитието и добави, че през Борисовата градина дневно минават сред 30 000-50 000 души и не може зад всеки да върви човек с метла.

„ Ние самите би трябвало да демонстрираме отговорност и съпричастност към поддържането на чистотата – това е един тип просвета, по тази причина и свързваме това мероприятие с една културна част, с един страховит концерт и любимци от публиката и по този начин – желаеме да даваме добър образец “, разясни той.

Борис Радев описа, че събитието е извършено за първи път през 2022 година и от този момент го вършат в цялата страна – Царево, Приморско и тук – в Борисовата градина. „ Бидейки тук и създавайки една културна среда, едно ново културно пространство, видяхме, че хората не пазят. Така желаеме да дадем и образец – артистите би трябвало да даваме подобен в тази безредна атмосфера, която е в последно време в България “, сподели уредникът на самодейността, след което разясни, че за събралите най-вече боклук има и награди.

„ Самият аз доста обичам премиите и по тази причина преценяме, че би трябвало да има подобен тласък, макар че множеството участници споделят, че не желаят никаква премия. Първата премия са тениски и шапки, всеки, който взе участие получава бурканче мед, само че за първите три има награди – 100 лева за третото място, 200 лева за второто и 300 лева за първото “, добави Борис Радев.

Таня Финдерова за втора поредна година взе участие в „ Пчелен мед за боклук “, като предходната година е почиствала още веднъж с детето си. „

„ Участваме, с цел да изградим както в себе си, по този начин и в детето ми концепцията за грижа към природата, за разделното събиране на отпадъци, също почистваме и към нашия блок, тъй че способстваме за почистването на парковете, които посещаваме. Мисля, че има повече угриженост у хората, повече мисъл и като цяло виждам, че по-младите хора са по- заети с опазването на околната среда “, сподели доброволката. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР