В информационния шум през последните два дни не бяха чути

...
В информационния шум през последните два дни не бяха чути
Коментари Харесай

Денков извънредно: Не се извинявам на зърнарите, ако искат да говорим - тук съм!

В осведомителния звук през последните два дни не бяха чути няколко обстоятелството, които са значими и желая да повторя. Това съобщи на ексклузивен брифинг министър председателят на България акад. Николай Денков. 

" Първо - държавното управление в никакъв случай не е отказвало разговор с организациите в аграрния бранш. Още на 25 юли се срещнах с представители на 35 организации в животновъдния бранш. На срещата участваха с изключение на министъра на земеделието и храните и министърът на финансите Асен Василев ", поде той.

" На тази среща, с дребни изключения, всички присъстващи организации поддържаха рухването на ограничаването за Украйна. Възразяващите в този момент браншови организации участваха в 5 против с министър Вътев. Те бяха в контакт с него и с администрацията “, сподели той.

„ Същите организации вземат участие и в работните групи в стратегическия проект по земеделието “, сподели той.

„ Както и до момента кабинетът е подготвен за разговор с представителите на тези организации във всеки един подсектор в земеделието, с цел да се видят характерните проблеми и решения ", добави Денков.

" Второ – главният проблем, който се слага от протестиращите, към този момент е решен. Той е в съглашението от Европейска комисия и Украйна. В тази връзка два пъти персонално разговарях с премиера на Украйна, защото неговата страна пое уговорката да наложи ограничавания на характерни групи артикули, съгласно страните и техните условия, с цел да не се пренасити пазара и да няма проблеми за земеделците във всяка една страна ", заяви Денков.

" От нас се чака да определим от кои артикули какви количества бихме могли да приемем. Това решение желаеме да приемем след спор с сектора. Именно по тази тематика първо министърът по земеделието и храните, а и аз, поканихме тези организации за диалог ", сподели министър председателят.

" Вместо да се отзоват на нашите предложения, протестиращите сложиха ултиматуми и заплашиха със основаване на блокади в пътни артерии в центъра на София и по граничните пунктове, създавайки проблеми за жителите ", добави Денков.

" Въпреки това оставаме с протегната ръка и сме подготвени да подновим разговора, в случай че те са подготвени за градивен диалог ", сподели той.

" Трето  - в България не са се допускали и няма да се позволяват артикули, които не подхождат на условията и са нездравословни за здравето ", съобщи министър-председателят.

" За информация от 1 октомври предходната година, до влизането на възбраната в действие на 3-и май, БАБХ е проверила 555 колета зърно “, сподели той.

Денков отхвърли да се извини за думите си от предходните дни.

Думите му идват във връзка на решението на Народно събрание да се махна възбраната за импорт на украинско зърно у нас. Производителите ни се подвигнаха против това решение, а Денков им отвърна, че секторът е получил не малко финансиране от началото на годината и с " терористи " няма да договаря. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР