В Индонезия - над 91 загинали, над 200 ранени и

...
В Индонезия - над 91 загинали, над 200 ранени и
Коментари Харесай

След труса в Индонезия: Десетки загинали, стотици ранени и хиляди евакуирани

В Индонезия - над 91 починали, над 200 ранени и над 10 000 евакуирани - това е резултатът след последното мощно земетресение. Трусът със мощ 6,9 на остров Ломбок през вчерашния ден провокира опустошения, безпорядък и суматоха. Предстои евакуацията на още към 700 души, изолирани на потърпевшите острови. Индонезия беше разтърсена два пъти в границите на седмица от мощни земетресения.

Всяка минута е решаваща - за спасителите и за затрупаните без въздух под рухнали стени. Този човек на остров Гили има шанс да бъде избавен. Но множеството от жертвите са намерили гибелта си точно под рухнали здания. Сега най-важното за управляващите е да провеждат евакуацията на още стотици, останали на най-тежко потърпевшите острови.

Сутопо Пурво Нугрохо, представител на Националната организация за битка с бедствията: " Евакуацията се прави малко по малко поради дефицит на плавателни съдове. Първите стъпки са да се изтеглят 200 задгранични и локални туристи. "


Всички тези хора на брега на едно от трите островчета Гили, покрай Ломбок, снимани от шефа на локалната водна полиция, чакат лодки и кораби за евакуация. Плитките крайбрежни води не разрешат акостирането на огромни кораби, по тази причина евакуацията протича постепенно. Съобщава се, че туристите помагали за качването на ранените с преимущество.



Трусът нощес провокира суматоха измежду локалните и туристите. Стотици хора прекараха нощта навън. Дори и след анулацията на предизвестието за цунами, хиляди чужденци се насочиха към летищата, с цел да изоставен неотложно страната.

Кевин, американец: Опитвам се да хвана полет, с цел да се махна поради вероятни следващи земетресения. Не знам какво ще последва - и с това предизвестие за цунами.
Вторичните земетресения са били над 120. А откакто земята се успокои, за индонезийците следва възобновяване на над 13 000 здания и къщи.
 © фотоси: БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР