В индийския Върховен съд бе внесен иск срещу прекъсването на

...
В индийския Върховен съд бе внесен иск срещу прекъсването на
Коментари Харесай

Арест за над 500 души в индийската част на Кашмир

В индийския Върховен съд бе импортиран иск против спирането на връзките и стягането на ограниченията за сигурност в индийската част на Кашмир, където хората не излизат от домовете си четвърти следващ ден, съобщи Асошиейтед прес.

Държавното радио "Ол Индия " заяви, че службите за сигурност са задържали над 500 души в региона, с цел да предотвратят експлоадиране на принуждение.

Съобщава се и за погранични престрелки сред индийски и пакистански бойци в региона на Раджури в индийския щат Джаму и Кашмир.

Тази седмица индийското държавно управление анулира специфичния парламентарен статут на щата Джаму и Кашмир. Индия и Пакистан имат искания над цялата територия на разделения Кашмир, който е населяван най-вече от мюсюлмани. В индийската част на Кашмир от 1989 година се води протест, в който са убити над 70 000 души. Джаму и Кашмир е единственият индийски щат с мюсюлманско болшинство.

Индийският консултант за националната сигурност Аджит Довал посети Кашмир през вчерашния ден, с цел да направи оценка на поддържането на реда и законността.
Активистът Али Мохамед сподели за телевизия "Ню Делхи ", че провежда транспорт с коли за спешна помощ на небогати хора до лечебни заведения в основния град на щата Шринагар, защото локалните поданици не могат да употребяват телефоните си даже за здравна помощ.

Пакистан съобщи, че ще изиска от Организация на обединените нации да окаже напън на Индия да анулира решението си за премахването на специфичния статут на Джаму и Кашмир. Правителството в Исламабад добави, че ще даде дипломатическа, политическа и морална поддръжка на живеещите в Кашмир и "правото им на самоопределяне ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР