В индийската икономика ще продължат да се изливат още средства

...
В индийската икономика ще продължат да се изливат още средства
Коментари Харесай

И Световната банка налива още пари в Индия срещу рецесията

В индийската стопанска система ще продължат да се изливат още средства против рецесията, която беше засилена от ограниченията против ковид. След като през вчерашния ден стана ясно, че държавното управление е приготвило следващия пакет на стойност 264 милиарда $, през днешния ден и Световната банка разгласи, че ще подкрепи страната, съобщи CNN.

Подкрепата на световната институция ще е на стойност 1 милиарда $, които ще бъдат отпуснати на два транша - 750 млн. $ през актуалната фискална година, която започва на 1 април, и още 250 млн. $ през фискалната 2021 година

Сумата ще бъде добавена към към този момент съществуващата стратегия на премиера за бедните (Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana), а средствата ще бъдат предоставяни като прехвърляния и хранителна помощ за най-бедните поданици на страната, в това число имигрантите и заетите в сивата стопанска система.
 Индия налива още $264 милиарда в стопанската система си
Индия налива още $264 милиарда в стопанската система си

Въпреки компликациите, подбудени от ограниченията против ковид, страната ще удължи периода им на деяние и ще разгласи нови регулации

" В отговор на пандемията от ковид по света, държавните управления бяха принудени да затворят стопанските системи и да вкарат невиждани ограничения за обществено разграничаване ", сподели шефът на Световната банка за Индия Жунаид Ахмад. " Тези ограничения обаче оказаха резултат върху стопанските системи и заетостта, изключително в неофициалния бранш. "

Според него отпущането на пари и хранителни помощи ще подкрепи бедните и ще сътвори " безвреден мост " към времената, в които стопанската система ще се възвърне. Това е вторият транш на Световната банка на стойност 1 милиарда $ към Индия, откакто през април бяха отпуснати средства за здравния бранш на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР