В Индия започна кампания за инжектиране с подсилващи дози ваксина

...
В Индия започна кампания за инжектиране с подсилващи дози ваксина
Коментари Харесай

Индия започна да поставя бустерни дози срещу COVID-19

В Индия стартира акция за инжектиране с подсилващи дози ваксина предпочитани групи. Решението е взето поради увеличението на новозаразените с ковид.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29684
Подсилващите дози се слагат като " защитна мярка " на чиновници в областта на опазването на здравето и изложени на риск чиновници, както и на хора на възраст над 60 години с съпътстващи болести, написа в Туитър министърът на опазването на здравето Мансух Мандавия, оповестява Българска телеграфна агенция.

По информация от национални медии към 57,5 милиона души в страната с население от 1,3 милиарда дават отговор на изискванията за инжектиране с трета доза. Според първични резултати от изследвания в други страни подсилващата доза може да даде по-добра отбрана против разновидността Омикрон.

Южноазиатската страна предходната седмица стартира да имунизира юноши на възраст от 15 до 18 години и форсира имунизационната акция, която съгласно нея е най-голямата в света. Все още няма решение дали подсилващи дози ще бъдат предлагани на всички пълнолетни. Според здравни чиновници повече от 91 % от пълнолетното население е с най-малко една доза, а 66 % са изцяло имунизирани.

Днес Индия заяви за 179 723 новозаразени - 12,5 % повече от през вчерашния ден. Повишаването на тези случаи се дължи на скок в броя на инфекциите в градове като Делхи и Мумбай. По публични данни случаите на Омикрон са 4033, само че заради ограничавания потенциал за геномно секвениране се допуска, че действителният брой е доста по-висок.

Между април и юни Индия се сблъска с подхранвана от разновидността Делта втора вълна на пандемията, която провокира пик от 400 000 случаи дневно и претрупа здравната инфраструктура. Властите оповестяват за над 35 милиона случаи на инфектирани с COVID-19 и съвсем 484 000 умряли от вируса в Индия до момента.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29684  Бебе на 5 месеца е най-малкият възпален в Шуменско Бебе на 5 месеца е най-малкият възпален в Шуменско  СЗО: Ситуацията с Covid-19 ще бъде тежка най-малко още три месеца СЗО: Ситуацията с Covid-19 ще бъде тежка най-малко още три месеца  Област Ямбол е на прага на тъмночервената зона на COVID-19 Област Ямбол е на прага на тъмночервената зона на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР