В Индия при изключителни мерки за сигурност беше открита най-високата

...
В Индия при изключителни мерки за сигурност беше открита най-високата
Коментари Харесай

Откриха най-високата статуя в света

В Индия при изключителни ограничения за сигурност беше открита най-високата скулптура в света. Тя е два пъти по-голяма от Статуята на свободата в Ню Йорк и е в памет на Сардар Пател - основен водач в битката за самостоятелност на Индия.

240-метровия бронзов исполин се издига в индийския щат Гуджарат. Паметникът увековечава Сардар Пател, прочут като Железния мъж на Индия, първи вътрешен министър на страната след оповестяването на самостоятелност през 1947 година. Бронзът за статуятна е създаден в Китай. Общото тегло - 100 000 тона.
П.Ц. Вяс, основен инженер на статуята: Първото предизвикателство беше височината на паметника. Второто - разполагането му в отдалечено място и трето - структурата. Формата на статуята е такава, че основата е по-тясна от горното тяло.
Паметникът е повдигнат в родния щат на премиера Нарендра Моди, само че провокира митинг измежду локални общности, които считат, че планът е доста безценен и ще навреди на околната среда. Строителството на статуята продължи четири години и коства на Индия съвсем половин милиард $
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР