В Индия има повече от 19 500 различни езика. Това

...
В Индия има повече от 19 500 различни езика. Това
Коментари Харесай

8 съставки за красива кожа според индийките

В Индия има повече от 19 500 разнообразни езика. Това значи, че всяка съставна част в кухнята има по няколко имена. Много от тях могат да се употребяват и в грижата за кожата. Ето и кои са съставките, които индийките употребяват в грижата си за безупречна кожа.

Намалете възрастта с банани

Някои изследвания демонстрират, че бананите се борят със стареенето и се оправят с фините линии и бръчките. Намачканият плод се нанася върху кожата с масажни придвижвания. Можете да го измиете незабавно или да го оставите за няколко минути за по-добър резултат. В случай, че нямате банани, можете да употребявате папая или манго, те също ексфолират, озаряват и се борят със стареенето.

Алое вера лекува кожата

Полезните свойства на алое вера върху кожата са приети от епохи. Растението оказва помощ, за лечение на кожата, като се оправя с акне, възпаления, увреждане от слънцето и даже белези.

Куркума за искра

Куркуминът в тази фалшификация има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които предотвратяват стареенето. За сияйна кожа индийките нанасят паста от брашно от нахут, сметана и щипка куркума. Важно е да не използвайте прекомерно доста от подправката, защото може да остави кожата ви с жълта бледост.

Медът озарява

Медът има доста лечебни свойства за кожата и може да помогне за понижаване на акнето и възпалението, както и да заздрави и възвърне клетките. Той озарява изтощената кожа, оставяйки ви да изглеждате освежени. Нанесете меда върху лицето и шията, потупайте по кожата като че ли свирите на пиано и го изплакнете. Избягвайте сензитивната зона към очите.

Кокосовото масло хидратира

Проучвания демонстрират, че кокосовото масло може да убива микроби, да лекува рани и белези, да понижава възпалението и да поддържа кожата хидратирана. То има и слънцезащитен фактор, който обаче не може да размени ежедневния слънцезащитен крем. Ако усетите кожата си суха нанесете кокосово масло предната вечер, по този начин ще я хидратирате в дълбочина и ще я извършите по-еластична.

Ползите от киселото мляко

Моделът и актриса Приянка Чопра има безупречна кожа. Нейната загадка е домашната маска за лице, която включва чаша пълнозърнесто брашно, щипка куркума, няколко капки лимонен сок, розова вода и пълномаслено кисело мляко. Нанесена маската се оставя да изсъхне преди да се измие. Маските за лице с кисело мляко имат доста резултати върху кожата, в това число изсветляване, стягане и ексфолиране. Млечната киселина оказва помощ за понижаване на фините линии, бръчките и възпаленията.

Нахутено брашно за сияеща кожа

Индийките вършат домакински скраб/маска, като смесват брашно от нахут с млечна сметана. Пастата може да се употребява като скраб или да се остави като маска за 5-10 минути. Кожата остава ексфолирана поради млечната киселина, а цинкът в брашното от нахут оказва помощ за унищожаване на акнето и придава искра. Плюс това, сметаната е овлажнител и прибавя влага към кожата ви, като предотвратява появяването на фини линии и сухота.

Кафе против целулит

Кафето има няколко изгоди за кожата, като понижава целулита и възпалението. Проучвания демонстрират, че даже може да помогне за попречване на рак на кожата. Скрабът включващ наслойка от кафе, кафява захар и кокосово масло отстранява мъртвите кафези, а кокосовото масло хидратира за подхранва кожа.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Какво правиш? - Гледам съревнование по щанги. - Мъже или дами? - Още не мога да схвана. Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВчера Париж разгласи, че е приключил интервенцията си за евакуация на хора от АфганистанОще преди идването на талибаните на власт афганистанските закони забраняваха хомосексуалносттаУстановена е самоличността на починалияИнцидентът е станал във ВрацаИнцидентът е станал тази нощ на основен път Е79Тя съумява по знамение да избави живота си от мястото, където десетки го загубихаТова, което видяхме досега, е че ситуацията е спокойна, означи тойБивши, сегашни и бъдещи възпитаници – този месец влизаме в класната стаяВ болничното заведение към момента има свободни кревати, сподели проф. Иван ПороманскиХристиян Стоянов донесе още един сребърен орден за страната ниНяколко съвета за по-лесно адаптиране на малчуганите към ученето.Над 50 индивида са били на бордаПроизводителите се надпреварват да оферират все по-мощни модели, само че има ли смисълПотвърдените случаи на COVID-19 в България са общо 450 144По последни данни при атентата са били убити 169 афганистанци, 13 американци и двама британци Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР