В Индия и особено столицата Ню Делхи вече седмица качеството

...
В Индия и особено столицата Ню Делхи вече седмица качеството
Коментари Харесай

Индия - в плен на мръсния въздух

В Индия и изключително столицата Ню Делхи към този момент седмица качеството на въздуха е влошено, а рискът за здравето на хората - нараснал. Местните управляващи приканиха жителите при опция да бъдат на закрито.

Ню Делхи има печалната популярност на най-замърсения град в света. През последните дни въздухът в индийската столица даже очевидно е с доста неприятно качество. Смогът е на всички места. Училищата са затворени. Расте броят на недоволствата от респираторни проблеми и раздразнение на очите и гърлото.
Проблемът ни е, че не можем да стигнем на работа на време. Видимостта е ниска поради смога. Много е досадно!Правителството би трябвало да открие повода за какво има толкоз доста коли и да усъвършенства публичния превоз, тъй като в случай че той е добре организиран, хората ще се откажат от колите.
В града живеят 20 милиона души. Проучвания потвърждават, че повода за замърсяването са колите и индустрията, строителството, димът от семействата и селскостопанските боклуци.

Ситуация се утежнява от извънредно студеното време в Индия. Студеният въздух се движи по-бавно и замърсяването надвисна над гъстонаселените региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР