В името на мира, стабилността и сигурността, ние няма да

...
В името на мира, стабилността и сигурността, ние няма да
Коментари Харесай

Карадайъ: Това правителство вече е вредно за страната, за демокрацията, за държавността

В името на мира, стабилността и сигурността, ние няма да желаеме оставката на целия кабинет в този момент, в това комплицирано военно време, само че ясно заявяваме, че това държавно управление към този момент е нездравословно за страната, за демокрацията, за държавността. 

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за промяна на министъра на защитата. Премиерът Кирил Петков предложи Стефан Янев да бъде освободен като министър на защитата, а мястото му да заеме непрекъснатият представител на България в НАТО Драгомир Заков.

Запазването на мира е грижа на всеки виновен за бъдещето жител, на всички държавни органи и институции. Мирът би трябвало да се запази. Понякога с цената на доста взаимни отстъпки. Движение за права и свободи знае, че е допустимо да запазим мира, да запазим живота на всички жители на нашата земя с общи старания, сподели още Карадайъ. И акцентира: „ Мирът желае отговорност, поредност, обща воля и подготвеност. Мирът желае единодушие и сливане на общите старания. Мирът заслужава всяко едно изпитание и всеки компромис в този смисъл. ”.

Ето цялото изявление на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ Г-ЖИ И Г-ДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МИНИСТРИ!

Днес се предлага освобождение на министъра на защитата единствено 2 месеца откакто се гласоподава този кабинет. Липсват ясни причини. Както е прочее във всички случаи, когато държавното управление нещо се пробва да коментира. Позоваването на изказването на министъра на защитата Стефан Янев във фейсбук от 27 февруари т.г. е неуместно в случай, че министърът има публични изказвания в това число и в Народното събрание при чуването. Къде беше министър председателят още при първото изказване на министъра на защитата?! Дали не бяха съгласувани дейностите и през днешния ден просто да се оказва разполагаем комфортен бушон?! По-важното е, че през днешния ден няма изясненост за какво се желае тази лична смяна. Изявлението на министъра на защитата във фейсбук от 27 февруари, е във връзка че към този момент му е поискана оставката и няма по какъв начин да е нито причина нито мотив нито да служи като мотив за оставката.

Такива въпроси стоят пред Народното събрание и пред цялото българско общество. Докога ще слушаме неаргументирани тези, празни приказки без нито едно деяние, без нито една подхваната ефикасна стъпка.

На този стадий, когато трябваше към този момент да се берат плодовете на започнатото от служебните държавни управления и продължено от новите ръководещи със същите служебни министри и всеки един български жител трябваше да е усетил подобрението, то положението и индикаторите са трагични.

Премиерът, както и Народното събрание и президентът, изрично осъди съветската инвазия в Украйна. Това е вярно. Но всички ние чакахме със същата решителност той да предложи решение на рецесиите в страната, да поддържа всеки български жител, да поддържа българските общини, със същата решителност той трябваше да поддържа държавността. Повтарянето на мантрата, че е необходим разбор, преценка, оценка и едвам тогава решения, изключително в сегашната обстановка на военна рецесия слага под риск страната и нейните жители.

Да продължаваме да се надяваме на смяна към по-добро би било израз на доверчивост, политическо късогледство и разграничаване от действителността.

Крайно време е някой да каже истината. Това държавно управление няма нито потенциала, нито волята да усъвършенства живота на българските жители. Нещо повече, държавното управление е главният изчезнал фактор в упованията ни за непоклатимост и сигурност. Свидетели сме единствено на едно безпределно отвлечено, неподплатено самочувствие и хвалебствени слова по собствен адрес – на държавното управление.

В името на мира, стабилността и сигурността, ние няма да желаеме оставката на целия кабинет в този момент, в това комплицирано военно време, само че ясно заявяваме, че това държавно управление към този момент е нездравословно за страната, за демокрацията, за държавността.

Ние ясно желаеме да заявим. Българската страна не е опитна лаборатория и българските жители не са опитни зайчета за политически опити. Българските жители желаят сигурност.

Българските жители повече не би трябвало да бъдат лъгани, те заслужават почтено отношение, ясни отговори и съответни държавнически решения.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСEДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ Г-ЖИ И Г-ДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МИНИСТРИ!

Запазването на мира е грижа на всеки виновен за бъдещето жител, на всички държавни органи и институции. Мирът би трябвало да се запази. Понякога с цената на доста взаимни отстъпки. Движение за права и свободи знае, че е допустимо да запазим мира, да запазим живота на всички жители на нашата земя с общи старания. За това е нужна обща политическа воля. Призоваваме всички национално виновни партии в Народното събрание, призоваваме президента на Република България, Министерския съвет за общи координирани дейности сред всички органи и институции в името на българските жители, в името на Родината, в името на мира и на бъдещето на България, на района, на Европа и света.

Мирът желае отговорност, поредност, обща воля и подготвеност.

Мирът желае единодушие и сливане на общите старания. Мирът заслужава всяко едно изпитание и всеки компромис в този смисъл.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР