В имението на сем. Баневи са открити оригиналните документи на

...
В имението на сем. Баневи са открити оригиналните документи на
Коментари Харесай

Баневи пазели у дома документи на офшорките, с които източвали предприятия

В имението на сем. Баневи са открити истинските документи на офшорките, употребявани за източване на предприятия, разгласи заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Специализираната прокуратура във връзка досъдебното произвеждане към следствието на активността на цех „ Полимери " АД и задържането на семейство Баневи в Ница.

На въпрос за какво чак в този момент се подхващат дейности по случая с приватизираното дружество „ Полимери ", прокурор Гешев съобщи: „ Специализираната прокуратура, с цел да стигне до някаква справедлива картинка на огромна съгласно нас незаконна активност, би трябвало да има взор върху териториалния обсег на цялата страна и да сглоби картинката от пъзела. Преди 2 месеца сме получили сигнал, ние нямаме оперативни функционалности. Сигналът е подаден от Групово дело „ Национална полиция ". След приемането на тази информация сме подхванали дейности и сме образували досъдебно произвеждане. Дали някой преди мен не си е приключил работата, не мога да кажа ".

„ Част от източването на „ Полимери " са избрани дейности, свързани с укриване на документи. В резултат от нашите дейности, ние сме разкрили тези документи скрити в някогашен офис на сем. Баневи. Те ще са ни извънредно потребни за следствие на делото ", изясни той. „ В това, което очевидците назовават „ пантеон ", а вие наричате „ имението на Баневи ", издигнато съгласно свидетелските показания и документите с пари източвани от разнообразни предприятия, е открита стая, в която са открити оригиналите на офшорките, благосъстоятелност на това семейство. Парите от обезкостяваните предприятия са отивали точно в тези офшорни сметки. Открити са и голям брой полезности ", добави Гешев.

Имението на сем. Баневи беше доста добре укрепено, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов. „ В съответния случая ние изпълнявахме разпореждане на Специализираната прокуратура по оказване на оперативно-охранително поръчителство. С наши сили беше осъществено проникването на имението на сем. Баневи. Това е фактически един доста добре укрепен обект. Наложи се да използваме нашия профилиран бранш „ Кобра ". Това е едно доста огромно имение, доста огромно по повърхност, имаше и доста добре укрепени пространства ", изясни той.

„ Действително едната ключалка по наша информация коства 800 лв.. Тя беше извънредно сложна за отваряне – ключарят няколко часа се мъчи. Именно зад тази врата бяха въпросните документи и полезности ", сподели още старши комисар Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР