В идните 5 години 42% от испанците планират да се

...
В идните 5 години 42% от испанците планират да се
Коментари Харесай

Близо половината население смята да смени жилището си

В идните 5 години 42% от испанците възнамеряват да се реалокират в друго жилище. Това демонстрира допитване извършено от локалната компания по недвижими парцели Vía Célere. 54% от интервюираните декларират, че възнамеряват да отидат в по-хубав парцел, а 22% търсят парцел в по-подходящ регион. 19% желаят да намерят място, което в по-голяма степен да подхожда на техните потребности, показали се по време на карантината. Останалите 5% преглеждат покупката на жилище като инвестиция.

Близо 2/3 от испанците възнамеряват да купят жилище ново строителство, а останалите 1/3 са съгласни и на парцел от вторичния пазар. Интересът към новото строителство е подбуден най-много от това, че тези парцели са с висока енергийна успеваемост, декларират 7% от респондентите. Малко над 70% избират жилище от първичния пазар, поради новите по-качествени материали, а 56% - поради местоположението на постройката. Близо половината от интервюираните са привлечени от актуалния дизайн на жилищата, а 40% - от вътрешната инфраструктура. 72% от испанците обръщат изключително внимание за строителната компания, изпълнила плана.

Допитването също по този начин демонстрира, че 58% от испанците живеят в личен дом, а 26% са наематели. Други 16% населяват парцел на родственик или другар. В същото време 83% от респондентите признават, че биха желали да имат лично жилище, а единствено 17% - избират наема.

Основната причина да не могат да си купят личен дом при 92% от интервюираните е неналичието на пари. 20% за момента не имат намерение да сменят жилището си, а 8% признават, че не могат да намерят подобаващ парцел в квартала, в който желаят.

През последните няколко години в Испания са известни и банковите разпродажби. Така да вземем за пример, сега на пазара са пуснати 3500 парцела на цени с близо 40% под пазарните. Наемните равнища също спадат, само че все пак множеството испанци избират да наемат стая, вместо цяло жилище, защото им излиза по-евтино.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР